ETTEVAATUST Põhjus, miks ei tohiks lennukis kohvi juua

Copy
Foto: Shutterstock

Kui oled puhkusele minnes üle töötanud, väsinud või lihtsalt suur kuumade jookide fänn, siis ilmselt ei taha sa ka pilvede all ilma kohvita jääda, eks? Nüüd on ehk aeg kohvijoomised lennukis ümber hinnata ja minna üle tomati- või apelsinimahlale...

Nagu näitas Ameerika keskkonnaagentuuri uuring, on mõnede lennufirmade veepaagid saastunud bakteritega, mis põhjustavad iiveldust ja kõhulahtisust. Nõrgenenud immuunsüsteemiga inimestele võivad tagajärjed olla veelgi dramaatilisemad.

Ka stjuardessid ja piloodid sageli väldivad lennukis kohvi ja teed. «Kohv lihtsalt maitseb lennukis halvemini, mis ei tulene ilmselt ainult õhurõhust, vaid ka vees leiduvatest kemikaalidest,» ütles üks stjuardess Cosmopolitanile.

Lõppkokkuvõttes on igaühe enda otsustada, kas ta joob lennukis kohvi või mitte. Kuid kõigepealt tasuks kindel olla, et vesi vastab hügieeninõuetele.

Lennukites olev õhk on jahe, kuid kuiv ja seetõttu on mõistetav, et lennureisil tekib joogijanu. Kõige mõttekam oleks juua pudelivett, sest siis on kindel, et seal pole mingeid baktereid.

Tagasi üles