Eksperdid selgitasid, kuidas lennukis kõige tüüpilisemat tüli kaasreisijatega lahendada

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Lennureisil on etiketi valdkonnas mitmeid kirjutamata reegleid. Vängelt lõhnava toidu vältimine on ilmne, kuid käetugede kasutamine pole niivõrd selge. Eksperdid on rääkinud, milline võrdväärne jaotus peaks välja nägema.

«Kahekohalise rea puhul on keskmine käetugi jagatud,» ütles Mannersmith Etiquette Consultingu president Jodi R.R. Smith. «Kolmekohalise rea puhul on mõlemad keskmised käetoed mõeldud keskmisele isikule.»

Neljakohalise rea puhul märkis ta, et kahe keskmise istme vaheline käetugi on jagatud ning kahe keskmise istme reisijad omavad ka käetuge nende ja otstes olevate reisijate vahel.

Teistel etiketi ekspertidel on veidi erinevad seisukohad. «Kui tegemist on käetugedega, siis keskmisel istmel on üldjuhul oma valik, kuid ta peaks korraga ainult ühte käetuge kasutama,» ütles etiketi ekspert ja täiskasvanute käitumise koolitaja Diane Gottsman HuffPostile.

Emily Posti Instituudi veebisaidil märgitakse: «Keskmise istme käetoed on jagatud vara. Siiski on viisakas, kui vahekäigu ja akna istme omanikud annavad keskmisele reisijale võimaluse neid ise kasutada.»

Võimaluse korral võiksid reisijad käetugede kasutamist jagada, seda ka kahekohalise rea puhul. Oluline on olla kompromissidele avatud ja arvestada lennuki piiratud ruumiga. Iga reisija eesmärk on võimalikult mugavalt, turvaliselt ja kiiresti sihtkohta jõuda.

Kui kaasreisijad ei austa etiketi reegleid, siis tuleks säilitada rahu ja vältida tülitsemist. Enamik olukordi saab viisakal ja lugupidaval viisil lahendada – lõppude lõpuks on see kõigest käetugi.

Tagasi üles