Ülemaailmne IT-probleem võib häirida ka hotellide kasutamist

Copy
Olukorras, kus IT-süsteemid tavapäraselt ei tööta, on reisiettevõtted olnud sunnitud paljusid asju tegema käsitsi.
Olukorras, kus IT-süsteemid tavapäraselt ei tööta, on reisiettevõtted olnud sunnitud paljusid asju tegema käsitsi. Foto: Wolfgangus Mozart / Wikimedia Commons

Eestis on probleemidest siiski vähe teateid.

Täna üle planeedi asetleidvad IT-häired on takistanud lennujaamade tööd pea kõigil mandritel. Ennekõike on olnud häiritud lendudele registreerumine, kuid sotsiaalvõrgustikus X levib ka foto näiteks tühjadest ja sinakalt kumavaist ekraanidest Delhi lennujaamas, millel peaks kuvatama väljuvate lendude kohta käivat olulist infot. Lennu-uudiste lehe Simpleflying andmeil on põhjuseks küberjulgeoleku vallas tegutseva ettevõtte Crowdstrike ebaõnnestunud tooteuuendus.

Häiritud võib olla ka hotellidesse registreerumine. Populaarse reisiuudiste lehekülje Loyaltylobby kohaselt on mõned hotellid olnud sunnitud peatama külastajatele uksekaartide väljastamise ning kliente eskorditakse nende tubadesse hotellitöötajate poolt. 

Turismiettevõtja Tiit Pruuli märkis, et tema teada on Eestis olnud probleeme Booking.com kaudu tehtud broneeringutega, kuna alati pole õnnestunud raha mahavõtmine Booking.com virtuaalkaartidelt. Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu juhatuse esimees Ain Käpp sõnas Postimehe reisiveebile, et praegu süsteemid üldjoontes siiski töötavad. Ka Tallinki pressiesindaja Katri Link sõnas, et laevafirmal probleeme ei esine. 

Ryanair on IT-probleemide tõttu olnud sunnitud ka lende tühistama.
Ryanair on IT-probleemide tõttu olnud sunnitud ka lende tühistama. Foto: Kuvatõmmis Ryanairi lehelt

Tallinna lennujaama andmeil on probleeme eeskätt Ryanairi ja Wizzairi lendudele reisijate registreerimisega. Kui reisijail ei õnnestu lennule registreeruda internetis, soovitakse neil tulla aegsasti lennujaama kohale. 

Reisijail soovitatakse tulla probleemide esinemisel lennujaama aegsasti. Enim on mõjutatud odavkompaniidega reisijad.
Reisijail soovitatakse tulla probleemide esinemisel lennujaama aegsasti. Enim on mõjutatud odavkompaniidega reisijad. Foto: Kuvatõmmis Tallinna lennujaama kodulehelt

Märksõnad

Tagasi üles