OLE TEADLIK Arst jagas hirmutavat põhjust, miks pagasit ei tohiks kohe pärast reisi lahti pakkida

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Virginiast pärit dr Jason Singh jagas ühismeedias väärtuslikku nõu, miks pagasit ei tohiks kohe pärast reisi lahti pakkida.

Dr Singh hoiatas, et kohvri varajane avamine võib voodilutikate invasiooni põhjustada – kahjurid võivad riietesse muneda, mis pagasis kaasa reisides vale käsitlemise korra vallutavad su kodu.

Arsti sõnul kooruvad voodilutikate munad tavaliselt kuue kuni kümne päeva jooksul ja vastsed, tuntud kui nümfid, vajavad pärast koorumist verd, et oma arengut jätkata. Kui voodilutikad jäävad kohvrisse lõksu, ei saa nad toituda ja surevad lõpuks nälga. Samuti võivad nad kuivamise tõttu hukkuda.

Siiski on siin konks: kohvri sulgemine mõneks tunniks või isegi päevaks ei takista invasiooni. Dr Singh soovitab reisijatel jätta kohvrid kaheks nädalaks suletuks, et ebameeldivate putukate levikut vältida, vahendab Daily Mail.

Arsti nõuanne oli paljudele laiskadele reisijatele teretulnud üllatus. Mitmed neist rõõmustasid, et lahtipakkimise edasilükkamine võib neile tegelikult kasulik olla. Üks inimene kirjutas: «Nii et minu edasilükkamine on arsti poolt heaks kiidetud. Täiuslik.»

«Minu pagas jääb garaaži või esikusse sadadeks tundideks!» kommenteeris teine.

«Tänan jumalat. Mul võtab igaviku, et lahtipakkimiseks energiat leida,» lisas kolmas.

Teised inimesed tunnistasid, et nad pakivad kohe pärast koju jõudmist lahti. Üks kirjutas: «Ma pakin lahti ja viskan kõik pesumasinasse kohe, kui koju jõuan. Mul on kõiki asju vaja, millega reisin!»

«Ma olen see psühhopaat, kes pakib kohe lahti,» ütles teine.

«Ma pakin kohe lahti, kui sisse astun. Pesen kõik puhtaks ja siis desinfitseerin kohvri,» kommenteeris kolmas inimene.

Travel and Leisure soovitab riided otse kuivatisse, mitte pesumasinasse panna.

Eric Braun, sertifitseeritud entomoloog, ütles väljaandele: «Sa võid riideid pärast kuivatamist pesta. Vesi pole piisavalt kuum, et lutikaid tappa.» Ta lisas, et kõik riided ja esemed tuleks umbes 30 minutit kõrgel temperatuuril kuivatis hoida.

«Kui sul on esemeid, mida kuivatisse ei saa panna, mis vajavad keemilist puhastust, aseta need kotti ja vii keemilisse puhastusse,» ütles Braun. «Seejärel kontrolli oma pagasit ja kui sa kahtlustad, et pagasis on voodilutikad, siis lase see professionaalselt töödelda.»

Tagasi üles