USAsse teel olnud Air India lennuk hädamaandus taaskord Venemaal

Copy
Air India lennuk maandus Venemaal.
Air India lennuk maandus Venemaal. Foto: Kuvatõmmis Flightaware kodulehet

Välismeedia andmeil sundis lennuki Krasnojarskis maanduma suitsualarm.

Air India lend Delhist San Franciscosse maandus Venemaal Krasnojarskis. Boeing 777-200 tõusis Delhist õhku täna kell 15.44 kohaliku aja järgi ja pidi San Franciscos maanduma 16 tundi hiljem. Air India on üks neid lennufirmasid, kes on hoolimata sõjast Ukrainas jätkanud Venemaa õhuruumi kasutamist. Ajakirjanduse andmeil oli hädamaandumise põhjuseks suitsualarm. Teateid ohvritest ei ole.

Mullu juunis tegi Delhist San Franciscosse teel olnud Air India lennuk mootoriprobleemide tõttu hädamaandumise Magadanis. Muu hulgas meenutasid AP andmeil lennukis olnud reisijad toona, et neil ei olnud Venemaal võimalik kasutada oma krediitkaarte ega lahkuda hostelist, kuhu nad majutati. Ka tekitas toonane hädamaandumine küsimusi, mismoodi oleks Venemaal võimalik parandada lennukit, mille varuosade tarnimine Venemaale on keelatud. Lõpuks saatis Air India Magadani uue lennuki. 

Veebilehel India TV News andmeil tõotab Air India astuda samme, et reisijate eest Venemaal hoolt kantaks ning loodab lendu jätkata esimesel võimalusel.

Tagasi üles