AINULT NAISTELE Just nii saad üksinda reisides täiel rinnal ohutult puhkust nautida

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Põhja-Carolinast pärit Sierra Belle on üle kogu maailma reisinud ja ta ütleb, et enesekindlus on üks tähtsaim omadus, mis vähendab võimalust kellegi ohvriks langeda. Ta jagas häid nippe, kuidas üksi reisivad naised saavad kindlad olla, et nende kogemus oleks võimalikult ohutu ja elamusterohke.

On okei ebaviisakas olla

«Mida enesekindlamana sa uues kohas ringi liikudes tundud, seda väiksem on tõenäosus, et muutud kellegi sihtmärgiks,» rääkis 26-aastane naine Luxury Travel Dailyle.

«Enne kui oled jõudnud kellegi kavatsusi hinnata, on oluline vältida informatsiooni avaldamist, mis võib sind haavatavamaks muuta,» ütles Sierra. Ta lisas, et endast rääkides tuleb jälgida oma sisetunnet ja olla kindel, et olukord on selleks piisavalt mugav ja ohutu.

«Naisena on lihtne tunda survet olla viisakas. Sa ei võlgne kellelegi midagi ja sa ei saa endale lubada oma piiride eiramist ainult selleks, et olla meeldiv.»

Broneeri oma hotellituba hoolikalt

Sierra sõnul ei tohiks kunagi broneerida tuba esimesel korrusel või majja, kus sinu uks avaneb otse tänavale.

«Sain Mehhikos selle õppetunni väga raskel viisil, kui broneerisin armsa Airbnb, millel oli klaasuks, mis avanes suhteliselt vaiksele tänavale,» meenutas ta. Sierra rääkis, et oli tund pärast saabumist oma asju parasjagu lahti pakkimas, kui võõras mees peatus ta ukse ees ja üritas ust korduvalt lahti murda. «Kuigi uksel olid rauast trellid, nägin tema siluetti terve intsidendi vältel läbi klaasukse.»

«Kaks päeva hiljem ahistas mind tänaval mees, kes jälitas mind ja tegi minust fotosid ja videosid. Mõlemad kogemused panid mind mõistma, et ma ei taha enam kunagi tuba otse tänava poole võtta. Kui tunned end ebamugavalt, siis pea meeles, et sa võid alati leida uue koha, kus ööbida.»

Ära karda abi küsida

«Üksi reisimine toob kaasa tohutu iseseisvuse. See on hämmastav tunne, mis kasvatab palju enesekindlust,» ütles noor naine. «Olen abi küsimist aeg-ajalt vältinud – kas siis sellepärast, et see tundub piinlik või seetõttu, et kõhklesin võõraid usaldada.»

Ta lisas, et alati ei pruugi kõigega üksi hakkama saada: «Tekkis märkimisväärne hetk, mil mõistsin, et ma ei saa kõike ise välja mõelda ja ma ei peagi seda alati suutma.»

Eira teiste arvamusi

Sierra saab oma ühismeedia kontol tihti kommentaare selle kohta, kuidas tema reeglid üksi reisimiseks on liialdatud, kuid ta keeldub teiste arvamustega arvestamast.

«Fakt, et nii paljud naised suudavad minuga samastuda, on pettumust valmistav ja kurb meeldetuletus, et peame tegema suuri pingutusi, et turvaliselt saada samu kogemusi, mida mehed saavad kergemini saavutada,» nentis ta. «Julguse leidmine üksi reisimiseks on enamasti sisemine töö, kuid toetav naiste kogukond sinu kõrval võib tõesti palju muuta.»

Parim aeg minna

«Usun, et üks parimaid aegu üksi reisimiseks on siis, kui oled oma elus mõne hirmutava või destabiliseeriva pöördepunkti keskel. Ausalt öeldes polnud ma kunagi isegi mõelnud üksi reisimise kontseptsioonile. Ma ei arvanud, et see võiks minu jaoks võimalik olla.»

Sierra lisas, et oluline on leida täpset informatsiooni ja usaldusväärseid allikaid, mis annaksid sellise suure ettevõtmise alustamiseks piisavalt palju enesekindlust.

«Üksi reisimise elumuutvat mõju on raske selgitada, kuna sellega pole midagi tõeliselt võrreldavat,» kiitis ta.

Allikas: Daily Mail

Tagasi üles