Kas Taisse saab nüüd viisata suisa kaheks kuuks?

Copy
Öine Pattaya.
Öine Pattaya. Foto: Vyacheslav Argenberg / Wikimedia Commons

Tai Kuningriik muutis alates 15. juulist riiki sisenemise reegleid 93 riigi kodanikele. Ka Eesti passi omanikele.

Populaarne turismisihtkoht Tai topeldas alates 15. juulist aega, mida paljude maade kodanikud riigis ilma viisata veeta tohivad. Veebilehe Thailand Business News ja ajalehe Hua Hin Today andmeil hakkas uus ehk 60 päeva pikkune määr kehtima alates 15. juulist ka Eesti kodanikele. Varem võisid eestlased ilma viisata olla Tais 30 päeva. Lisaks on Tai juurutanud ka uue viie aasta pikkuse Destination Thailand Visa, mis võimaldab digitaalsetel nomaadidel ja teistel kaugtöötajatel veeta Tai palmide all korraga kuni 180 päeva. 

Eesti välisministeeriumi Reisi Targalt lehel oli 16. juuli esimestel tundidel veel üleval info 30 päeva pikkuse viisavaba Tais viibimise võimaluse kohta.

Tai ajakirjanduse andmetel saab Tais veeta nüüd kaks kuud, Eesti välisministeerium nii optimistlik veel pole.
Tai ajakirjanduse andmetel saab Tais veeta nüüd kaks kuud, Eesti välisministeerium nii optimistlik veel pole. Foto: Kuvatõmmis Reisi Targalt leheküljelt

Ka populaarne reisiuudiste teemaline leht Loyaltylobby väidab, et 15. juulil löödi vähemasti ühe turisti passi veel vaid kuu pikkuseks Tais viibimiseks õigustav tempel. Seega võib võtta aega, kuni teadmine uuest korrast kõigi piirivalvuriteni jõuab. 

Lehekülje Visasnews andmeil lõdvendas juulist oma viisapoliitikat ka Tai naabriks olev Laos, kuhu nüüd saavad kuni 15 päevaks viisata Austria, Belgia, Hispaania, Soome, Taani, Kreeka, Rootsi ja Norra turistid. Eesti sellesse nimekirja paraku ei kuulu.

Märksõnad

Tagasi üles