Läbipekstud stjuardess vabanes Dubais süüdistustest

Copy
Emiratesi pardapersonal on multikultuurne, kuid Dubais elades võib kokku põrgata kohalike seaduste ja tõekspidamistega, mis võivad olla harjumuspärastest väga erinevad. Foto on illustratiivne.
Emiratesi pardapersonal on multikultuurne, kuid Dubais elades võib kokku põrgata kohalike seaduste ja tõekspidamistega, mis võivad olla harjumuspärastest väga erinevad. Foto on illustratiivne. Foto: Brussels Airport / Aéroport de Bruxelles/Luchthaven Brussel / Wikimedia Commons

Lennufirma Emirates stjuardess, kes oli Dubais sattumas kohtu alla alkoholi tarbimises ja enesetapukatses süüdistatuna, sai minna tagasi koju.

28-aastane iirlanna Tori Towey, kes töötas Dubai lennufirma Emirates stjuardessina, sai 28. juunil süüdistuse alkoholi tarvitamises ja enesetapukatses. Dubai ametivõimud olid juba konfiskeerinud ka tema passi. Õnneks tõstatas Sinn Feini juht Mary Lou McDonald küsimuse Iiri parlamendis ehk Dáilis ning see sundis sekkuma ja Araabia Ühendemiraatidele survet avaldama ka Iirimaa peaminister Simon Harrist, vahendab ajaleht Metro

Iirimaa ajalehe Irish Sun andmeil ajas naise meeleheitlikule teole abikaasa, kes oli tema kallal brutaalselt vägivallatsenud. 

Ilma litsentsita alkoholi pruukimine ja enesetapu üritamine on Dubais karistatavad. Enesetapukatse üleelanuid võib oodata kuni kuus kuud vanglat ning kuue vanglakuuga võidakse karistada ka alkoholiregulatsioone rikkunuid. 

Irish Timesi andmeil on Dubai ametivõimud pärast Iiri valitsuse sekkumist süüdistused tagasi võtnud ning naine jõudis Ühendemiraatidest Iirimaale neljapäeva pärastlõunal. Kas mingit laadi süüdistus ootab ees tema abikaasat, ei ole selge. 

Tagasi üles