PILDID Viis imelist teemaparki, mida Euroopas Disneylandi asemel külastada

Copy
Pariisis asuv Disneylandi loss.
Pariisis asuv Disneylandi loss. Foto: Shutterstock

Pariisis asuv Disneyland on maailma üks kuulsamaid teemaparke, kuid selle populaarsuse tõttu võib külastamine kohati keeruline olla. Õnneks on Euroopas mitmeid sarnaseid kohti, mida saab alternatiivina külastada.

Europa-Park, Saksamaa

Europa-Park on Saksamaa suurim teemapark ja see meelitab igal aastal kohale üle kuue miljoni külastaja. Seal on üle saja atraktsiooni, mille hulgas on 13 Ameerika mäge – Volton Nevera on neist kõige uuem ja see avati aprillis Horvaatia-teemalises alas. Park avati 1975. aastal ja 2019. aastal lisandus sinna suur veepark Rulantica.

Kronasar, üks Europa-Parki temaatilistest hotellidest.
Kronasar, üks Europa-Parki temaatilistest hotellidest. Foto: Shutterstock

Rulantica on viie jalgpalliväljaku suurune, sisaldab 14 teemamaad, 50 liumäge ja aasta ringi 32-kraadist temperatuuri. Valida saab kuue teemahotelli vahel, samuti on olemas kämpingud, palkmajad ja haagissuvilapargid.

Päevapiletid Europa-Parki maksavad täiskasvanutele alates 61,50 eurost ja Rulantica piletid alates 35,50 eurost, kombineeritud piletid algavad 76 eurost.

Tivoli Gardens, Taani

Kopenhaageni Tivoli Gardens on väike teemapark, mis väidetavalt on Disney teemaparke inspireerinud. See avati 1843. aastal ja asub pealinna keskuses, olles üks vanimaid parke maailmas. Seal on 30 atraktsiooni, millest peamisteks atraktsioonideks on suur vaateratas ja üks kõige vanem Ameerika mägi, mis on puidust ehitatud.

Tivoli Gardens Kopenhaagenis.
Tivoli Gardens Kopenhaagenis. Foto: Shutterstock

Kohapeal pole hotelle, kuid pargi ligidusest on mitmeid leida, kuna park asub Kopenhaageni keskel. Pilet maksab 20 eurot kõigile, kes on vanem kui kaheksa eluaastat. Atraktsioonide kasutamiseks tuleb lisaks 38 eurot maksta.

Efteling, Holland

1952. aastal avatud Efteling on Hollandis asuv muinasjututeemaline teemapark. Suurimate atraktsioonide hulka kuuluvad Baron 1898, millel on 37 meetri kõrgune vabalangus otse kaevanduskäiku kiirusel 90 kilomeetrit tunnis, ja eripäraste manöövritega Pyhton. Kaherajaline Ameerika mägi Joris en de Draak laseb sõitjatel 13 meetri kõrgusest tuldpurskavast draakonist mööduda. Teemapark on koduks ka maailma suurimale kiiklaevale.

Eftelingi teemapark Hollandis.
Eftelingi teemapark Hollandis. Foto: Shutterstock

Teemapargi hotelli lisati sel aastal muinasjutusviit ning järgmisel aastal lisandub sellele kuninglik paviljon. Eftelingi päevapiletid maksavad kõigile üle nelja-aastastele külastajatele alates 38 eurost kuni 51 euroni. Park asub vaid 30 minuti kaugusel Eindhoveni lennujaamast.

Gardaland, Itaalia

1975. aastal avatud Gardalandis asub ka Itaalia Legolandi veepark. Parki külastab peaaegu kolm miljonit inimest aastas ning seal on kokku seitse Ameerika mäge. Neist kõige uuem on Wolf Legend, mis avati sel kuul.

Gardalandi teemapark Itaalias.
Gardalandi teemapark Itaalias. Foto: Shutterstock

Kohapeal on kolm neljatärni teemahotelli, akvaarium ja Peppa Pig Land. Ühepäevapiletid algavad alates 39 eurost, kuid see ei sisalda pääsu veeparki, kus piletid algavad 49 eurost. Park on Veronast autoga sõites vaid 30 minuti kaugusel.

PortAventura World, Hispaania

PortAventura World on Hispaania suurim teemapark, kus on kokku üle 40 atraktsiooni kuues erinevas temaatikas. Veepargile lisaks on seal ka Ferrari Land, kus leidub Euroopa kõrgeim ja kiireim atraktsioon Red Force.

Red Force'i atraktsioon PortAventura Ferrari Landi teemapargis.
Red Force'i atraktsioon PortAventura Ferrari Landi teemapargis. Foto: Shutterstock

Red Force avati 2017. aastal ja see on 112 meetri kõrgune – atraktsiooni tippkiirus on lausa 180 kilomeetrit tunnis. Hotellide valikus on kuus erinevat temaatikat, sealhulgas Kariibi, Mehhiko, Vahemere ja Lääne stiilis. Park asub vaid 15-minutilise autosõidu kaugusel Reusist.

Allikas: The Sun

Tagasi üles