VIDEO Uus kuum trend: naised maksavad tuhandeid, et minna metsa ja karjuda endast kõik välja

Copy
Foto: Kollaaž Shutterstocki ja TikToki videotest

Internetis lööb laineid uus kuum naiste heaolutrend – «raevurituaal» –, mille käigus makstakse tuhandeid dollareid, et minna muust maailmast eraldatud paika ning elada välja kõik see, mis neid kunagi ärritanud on.

Kaks ja pool aastat tagasi viis elutee Mia Banducci – kirjaniku ja enda sõnul «vaimsest haldjast ristiema» – Šotimaale.

Naine, keda kutsutakse ka Mia Magikuks, hakkas seal pidama tseremooniaid, mille käigus saavad osalejad karjuda, peksta toikaid vastu maad ja teha kõike seda, mis aitab neil lahti saada vihast ja ärritusest, mis on neile elus meelehärmi teinud.

Raevurituaalid on pälvinud suurt tähelepanu Tiktokis, kus need on leidnud vastukaja, eriti naiste seas. Kommentaarides kirjeldatakse, kui liigutav on näha teisi naisi oma viha välja elamas ja kuidas ühiskond surub naiste eneseväljendamist pahatihti alla. 

«See pole koht, kus kedagi mõistetakse hukka,» ütles üks osalejatest. «Seal ei ütle keegi sulle (kui naisele), et sa oled emotsionaalselt üles köetud, et sul on päevad, et sa oled lihtsalt hull või mida iganes muud. See on koht, kus sa saad tõenäoliselt esimest korda üle väga pika aja, kui üldse kunagi, oma tunded välja lasta ning kõva häälega karjuda.»

Retriidi korraldaja Mia Magik ülistab selle algatuse jõudu vabastada osalejate negatiivseid tunded ja niiviisi suurendada üldist rõõmu ja heaolu. «Kui inimesed teevad seda ja annavad endale loa oma viha vabastada, siis nende võime rõõmu tunda tegelikult laieneb,» selgitab ta. «Nad saavad tunda rohkem õnnenaudingut ning lähevad koju oma perede juurde suurema tänu, kerguse ja rahuga.»

Rohkem infot raevurituaalide kohta leiad siit!

Allikad: Independent, UnHerd, USA Today, TikTok

Märksõnad

Tagasi üles