Briti staar Jacob Collier toob Tartu suurkontserdil lavale ainukordse koosluse

Copy
Briti laulja, helilooja, produtsent ja multiinstrumentalist Jacob Collier.
Briti laulja, helilooja, produtsent ja multiinstrumentalist Jacob Collier. Foto: Tom Bender

Pea kahe nädala pärast, 18. juulil toimub Tartu laululaval kultuuripealinna suve üks oodatumaid suurkontserte. Koos multiinstrumentalist Jacob Collieri ja vokaalansambliga Take 6 esineb selleks korraks loodud Tartu 2024 sümfooniaorkester, mida juhatab Valter Soosalu. Suurkontserti soojendab NOËP.

Esimest korda esinesid Jacob Collier ja Take 6 koos sümfooniaorkestriga mullu septembris Californias ühe maailma suurima vabaõhu kontserdisaali Hollywood Bowli laval. «Algselt ei olnud Collieril plaan tulla Tartus lavale koos orkestriga, kuid pika arutelu tulemusel jõudsime koos artistiga selguseni, et ka Euroopa kultuuripealinn väärib ainulaadset orkestriga kontserti,» rääkis kontserdi peakorraldaja ja Jazzkaare looja Anne Erm.

Foto: Gerli Tooming

Tartus ühinevad artistidega ERSO, Rahvusooper Estonia ja Vanemuise pillimängijad. Ainukordne kooslus saab nimeks Tartu 2024 sümfooniaorkester. «On väga rõõmustav, et sellest erilisest kontserdist saavad osa ka tippmuusikud Eesti nimekamatest orkestritest,» sõnas Erm. Tema sõnul pole kahtlustki, et dirigent Valter Soosalu leiab õige tunnetuse ja ühendab kontserdil meisterlikult kolme riigi artistid.

«Jacob Collieri kaasahaarav energia ja sümfooniaorkester loovad põneva koosluse ja suudavad jäägitult kaasa haarata igas eas kuulajad,» rääkis Tartu 2024 juht Kuldar Leis. «Artist on maailmas eriti tuntud oma isikupäraste kontsertide poolest, kus ta loob kogu publikust mitmehäälse koori. Võib arvata, et Collier muudab ka kultuuripealinna publiku Tartu laululaval suureks ühendkooriks.»

Briti heliloojat Jacob Collieri ning maailma vokaalansamblite tippu kuuluvat Take 6-t ühendab suurepärane harmooniataju ja muusikatunnetus. Kahe peale kokku on avaldatud 18 stuudioalbumit ja võidetud 14 Grammy auhinda. Collier on nimetanud ansamblit oma lemmikkoosluseks.

Jacob Collieri soojendab NOËP. Kontsert on osa Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammist. Piletid on müügil Piletilevis ja Piletikeskuses.

Tagasi üles