MIDA NÄED ESIMESENA? Pilt, mis ütleb sinu isiksuse kohta nii mõndagi: kui märkad pilve, siis oled... (3)

Copy
Foto: Kuvatõmmis Pinterestist

Internetis lööb laineid optiline illusioon, mis väidetavalt määrab, kas oled inimtüübina «julge ja vastupidav» olenevalt sellest, mida pildil esimesena märkad.

Optilised illusioonid ei ole lihtsalt meelelahutuslikud mõttemängud, vaid need võivad paljastada ka meie isiksuse varjatud tahke. Näiteks on psühholoogid ja neuroteadlased leidnud, et meie taju optilistest illusioonidest võib peegeldada, kuidas meie aju töötleb visuaalset informatsiooni ja kuidas me tõlgendame reaalsust. Optilised illusioonid võivad samuti aidata mõista, kuidas me reageerime erinevatele stiimulitele ning millised on meie teadvustamata eelistused ja hirmud.

Näiteks võib see, mida me esimesena märkame, anda vihjeid meie mõttemallide, tähelepanumustrite ja isegi emotsionaalse seisundi kohta. Sellised avastused on kinnitanud, et optilised illusioonid on väärtuslikud tööriistad ka psühholoogilises ja neuroteaduslikus uurimistöös, aidates paremini mõista inimese taju ja isiksuse keerukust.

@mia_yilin What’s the first thing you see in this picture? 🙃 #personalitytest #opticalillusion #entertainment #funfacts #trending #fyp #chinesewithmia #mia_yilin #motivation #fortune #wealth #relationship #LearnOnTikTok #psychology ♬ original sound - Mia Yilin

TikToker Mia Yilin, kes postitab regulaarselt mõttemänge ja kellel on ligi 500 000 jälgijat, väidab, et sinu esmamulje sellest pildist võib näidata, kas oled julge ja vastupidav. Vastupidava all mõeldakse selles kontekstis kedagi, kes näib väliselt tugev ja sitke ning kes on suuteline kiiresti raskustest või tagasilöökidest taastumat. Kuid see väline vastupidavus võib varjata tundlikumat ja haavatavamat sisemist loomust.

Esmapilgul võid näha pildil nii kala kui ka pilve – aga kumba Sina esimesena märkasid?

Foto: Kuvatõmmis Pinterestist

Kui märkasid esimesena pilve, võid väliselt tunduda väga julge ja vastupidavana, kuid tegelikult oled sa seest üsna tundlik ja sind mõjutavad kergesti teiste sõnad ja teod.

Selgitades nende omadusi, kes märkavad esimesena pilve, ütles Mia: «Sa vihkad mõtteid leppida millegi vähemaga ja sul on väga kõrged standardid ja eesmärgid. Sinu isiksus on nii atraktiivne ja karismaatiline, et inimesed suisa tõmbuvad su poole.»

Mia märkis, et sellesse rühma kuuluvad inimesed on tavaliselt lahked ja sõbralikud, kuid võivad muutuda konkurentsi ajal üsna ähvardavaks.

Kui sulle jäi silma hoopis kala, oled sa inimene, kelle ellu suhtumine on «elu on lühike ja igat päeva tuleb elada täiel rinnal». Ta täpsustas: «Sinu aeg on sulle kõige väärtuslikum, seega vihkad selle raiskamist inimestele ja asjadele, mis seda tegelikult ei vääri.»

Ta juhtis tähelepanu sellele, et selles rühmas olevad inimesed kipuvad olema enda vastu väga karmid" ja annavad alati 100% kõiges, mida ette võtavad. «See tähendab, et oled ka suur muretseja,» lisas ta. «Ja veedad palju aega tundmatu pärast stressates.»

Sa oled ekstravertne introvert, kes eelistab veeta aega üksi, kuid võib vajadusel muutuda ka peohingeks.

Paljud inimesed kogunesid kommentaarides, et selle illussiooni hämmastavat täpsust jagada. «Nägin kala... ja see on kindlasti tõsi... Olen ekstravertne introvert,» ütles näiteks üks kasutaja.

Armas Postimehe lugeja, mida märkasid Sina esimesena?

Märksõnad

Tagasi üles