FOTO Namiibia vaatamisväärsust rüvetanud turiste võib oodata karm karistus

Copy
Big Daddy liivaluide Namiibias.
Big Daddy liivaluide Namiibias. Foto: Shutterstock

Erinevates riikides turistina reisides tuleks järgida, et käitumine ei riivaks kohalikku kultuuri ega rikuks seadust.

Turistid on taas kord järjekordse maamärgi juures lugupidamatult käitunud ja seda seekord Namiibias.

Väliskülalised vihastasid Namiibia ametivõime, kui nad poseerisid kuulsa Big Daddy liivaluite otsas Namibi kõrbes alasti.

«See loob Namiibiale halva maine,» ütles Namiibia Turismiühenduste Föderatsiooni aseesimees Kenneth Nependa ajalehele Namibian Sun. Ta kurtis, et selline käitumine võib meelitada turiste, kes arvavad, et riigis on kõik lubatud.

Tundmatu isiku poolt tehtud fotod ja videod näitavad tundmatut kolmikut alasti üle 300 meetri kõrguse luite kõndimas, mis on populaarne turismiobjekt perede seas. Nudistide käitumine tekitas teiste külastajate seas pahameelt ning selle tagajärjel teavitati turismiamentnikke.

Ametivõimud ei ole veel isikuid tuvastanud, kes väidetavalt lahkusid Namiibiast enne teadete laekumist. Tõenäoliselt võidakse neil riigi parkidesse sisenemine keelata, kuna nudism on avalik sündsusetus ja seadusega karistatav, vahendab New York Post.

Keskkonna-, metsa- ja turismiministeeriumi pressiesindaja Romeo Muyunda pöördus turistide poole, et nad käituksid vastutustundlikult. Kohalikud amentnikud palusid turistidel sellistest juhtumitest viivitamatult teatada, et nad saaksid edaspidi aegsasti nendele reageerida.

Big Daddy on üks kolmest suurimast luitest Namiibia Namib-Nauklufti rahvuspargis ja oma maaliliste vaatamisväärsuste tõttu populaarne sihtkoht.

Tagasi üles