Lihtne põhjus, miks lennukis isegi suvel külm on

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Oled sa kunagi mõelnud, miks lennukis reisides tihtipeale külm hakkab ja seda isegi südasuvel? Lennusaatja selgitab, mis seda täpsemalt põhjustab.

Lennufirma Swoop lennusaatja Vanessa Settimi selgitab, et tegelikult on väga hea põhjus, miks lennukis temperatuuri madalal hoitakse. Kui peaks ette tulema turbulentsi, siis jahedama temperatuuri korral on väiksem tõenäosus, et reisijad minestaksid või nendel esineks iiveldust. 

«Salongi temperatuuri kontrollivad piloodid», ütleb Settimi. «Nii et isegi kui reisijad sageli soojemat temperatuuri paluvad, siis hoitakse seda ikkagi jahedamana.»

Kuna paraku peab lennukikabiine jahedana hoidma, siis on arukas selleks eelnevalt valmistuda. Settimi soovitab reisijatel võtta kaasa enda pleed või kampsunid, et lennates end mugavalt tunda. Mida ta ise tavaliselt reisides kannab, on jooksutossud, pikad püksid, T-särk ja lukuga pusa. Ta lisab, et võibolla on asi selles, et ta töötab lennusaatjana, aga sandaalides ja õlapaeltega pluusiga ei lendaks ta mitte kunagi. 

Leidub ka teisi soovitusi, mis aitavad külma lennureisiga toime tulla. Reisiekspert Samantha Browni sõnul oleks hea kanda salli ja kapuutsiga pusa. Mõlemat saab lihtsasti kokku rullida ja käsipagasis hoida või isegi ajutise padjana kasutada. Kui pagasis juhtub ruumi olema, siis võib isegi sussid ja kindad kaasa võtta, vahendab New York Post. 

Tavaliselt pakutakse reisi ajal erinevaid jooke, sealhulgas teed ja kohvi, mida saab samuti käte vahel hoida ja sellega end veidike soojendada. 

Tagasi üles