TRIANGEL LENNUL Mees keeldus loovutamast oma istet rasedale naisele: «Mul oli selleks ainult üks põhjus» (18)

Christin Krass
, ajakirjanik
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Jaromir Chalabala / Shutterstock

28-aastane mees sõnab, et teda valdab süütunne pärast seda, kui ta keeldus loovutamast oma istet lennukis rasedale naisele. Võõrad seisavad aga tema poolel, kui ta seda lugu seletab.

Anonüümseks jääda soovinud mees reisis New Yorgist Hawaiile, tegemist oli 12-tunnise lennuga. Ta oli broneerinud endale enne pardale minekut suurema jalaruumiga istme, mis läks talle maksma 200 naela ja lennupunkte. 

Kui ta oli ennast mõnusasti istuma seadnud, pöördus tema poole rase naine, kes palus istekohti vahetada. Mees kirjutas Redditis: «Umbes 15 minutit enne õhkutõusmist kõndis nähtavalt rase naine lennuki esiosa poole.»

«Nad vaatasid koos stjuardessiga korraks ringi, rääkisid natuke omavahel ja siis astus see naine minu juurde ja küsis, kas ma oleksin nõus tema seisundi tõttu istet vahetama. Keeldusin viisakalt. Selgitasin, et olen selle spetsiaalselt broneerinud, kuna ma olen üsna pikk (193cm) ning vajan selle tõttu suuremat jalaruumi.» 

Mees selgitas, et stjuardess oli mõistev ja hakkas küsima teistelt reisijatelt, kuid paraku lükkasid ka nemad selle palve tagasi. Sellest hoolimata valdas meest süütunne, kas ta tegi ikkagi õige otsuse.

Ta lisas: «Seepeale ütles ta mulle, et ma ei mõista, mis tunne on olla naine, kes selles suvekuumuses last kannab, ärritus ning läks ära. Tundsin end kogu lennu aja nii kohmetult, sest iga kord, kui ma ka tualetti läksin, pidin temast mööduma. Ka siis, kui ma maandusin, tundsin end ikka süüdi.»

«Olen noor mees. Äkki ma oleksin pidanud ikkagi natukene ohverdama...? Kas ma eksisin, kui eelistasin oma mugavust kellelegi, kes võib-olla oleks seda rohkem vajanud?» küsis mees postituse lõpus.

Mida arvasid teised sellest?

Enamik kasutajaid oli mehe poolel ja ütlesid, et tal oli täielik õigus oma eelbroneeritud istekohale ning lisasid, et rase naine oleks pidanud hoopis endale ise parema istekohta broneerima, teades, et tal võib ette tulla ebamugavusi.

Mida arvad sellest Sina, kallis Postimehe lugeja? Kas mees käitus õigesti või oleks ta ikkagi pidanud loovutama oma koha? 

Märksõnad

Tagasi üles