Populaarne viis, kuidas paljudele meeldib tänapäeval reisida

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Inimesed otsivad odavamaid ja vähem rahvarohkeid alternatiive populaarsetele sihtkohtadele, mis pakuvad sarnaseid vaatamisväärsusi ja kultuurilisi kogemusi.

Lennupiletite ja hotellihindade kulud on viimastel aastatel märgatavalt tõusnud ning inimesed otsivad taskukohasemaid võimalusi. Näiteks võivad reisijad Filipiinid Tai kaunite randade asemel valida või Türgi Kreeka asemel, Sloveenia Itaalia asemel, Quebeci linna Genfi asemel, Liverpooli Londoni asemel või Antwerpeni Pariisi asemel.

Kuna trendi peamine põhjus on raha säästa, siis võite lendudele ja majutusele vähem kulutada, kuna hinnad on populaarsetes kohtades nõudluse tõttu kõrgemad. See võimaldab teil kohapeal rohkem teha või lausa luksuslikke kogemusi nautida, mida te kallimates kohtades muidu endale lubada ei saaks.

Ühismeedias on mitmeid reisijaid, kes jagavad näpunäiteid uute sihtkohtade kohta, lihtsustades nii teiste jaoks nutika ja loova puhkuse planeerimist. Üle 6,5 miljardi jälgijaga Tiktoki teemaviide #dupe näitab, kui palju teavet on reisijatele saadaval.

Vähem populaarsete kohtade avastamine võib pakkuda sügavamat kultuurilist kogemust ning võimalust kohalikega suhelda. Siinkohal tuleks arvestada, et alternatiivsed sihtkohad võivad pakkuda vähem transpordivõimalusi võrreldes suuremate linnadega.

Vaatamata ühismeedia soovitustele tuleks majutuse ja tegevuste usaldusväärse ja ajakohase teabe leidmiseks eraldi ise ka otsida.

Samuti tuleks meeles pidada, et alternatiivne sihtkoht ei pruugi täielik asendus olla, kuna igal sihtkohal on oma ainulaadne kultuur, keel, kogemused ja õhkkond.

Reisi planeerides tuleks kindlasti mõelda, mis elamust keegi parasjagu otsib. Alternatiivne reisimine peaks olema uute valikute leidmine, mitte täpsed asendajad. Kui sooviks on Pariisi külastada, kuid reis võib liiga kulukas olla, siis alternatiiv oleks hooajaväliselt minna.

Reisimine aitab tutvuda kultuuridega kogu maailmast, ületades nii väiklast mõtteviisi ja avasüli tervitades kõike, mida planeedil on pakkuda. Kui võimalik, tuleks kindlasti võimalikult palju reisida!

Allikas: Huffpost

Tagasi üles