Vältige neid asju, et grupiga reisimine oleks laitmatu

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Rühmareis on suurepärane võimalus uute sihtkohtade avastamiseks ja eluaegsete mälestuste loomiseks. Erinevad isiksused ja eelistused võivad siiski mõningaid probleeme tekitada, seega vältige neid asju, et reis oleks kõigile meeldiv.

Eelarvest mitte rääkimine

Igaühe eelarve võib grupisiseselt erineda, seega tuleks valida majutus ja toit, mis sobivad kõigile. Arvestage teiste eelarvega ühise arve jagamisel. Hea oleks küsida, kui palju igaüks soovib reisil kulutada. Kui teie eelarve on piiratud, siis mugavuse huvides leppige varasemalt kokku ühised kindlad kulud.

Broneeringute tegemata jätmine

Broneerige oma tegevused ette ja seda eriti just suurema grupiga reisides. Planeerige vähemalt üks või kaks tegevust päevas ning uurige tühistamiste kohta, kui midagi ootamatut peaks ette tulema. Planeerige lõbusaid grupitegevusi, näiteks kokandustund, mis katab ka mõne suurema söögikorra.

Liigne tegevuste planeerimine

Ärge täitke oma ajakava liiga tihedalt, kuna teie grupp võib vajada puhkeaega või mõnda aeglasemat päeva, vastasel juhul võite gruppi liigselt väsitada. Kuuma ilmaga võiks tegevused toimuda siseruumides ning välitegevused päeva jahedamal ajal, näiteks hommikul või õhtul.

Eeldamine, et kõik veedavad kogu aja koos

Grupiga reisides veedate te palju aega koos, kuid võimaldage ka individuaalset aega. Mõned inimesed vajavad grupist pause, soovides mõningaid asju üksi teha. Austage teineteise vajadust ruumi ja puhkeaja järele. Planeerige vaba aega või valikulisi tegevusi isiklikele huvidele toetudes või energia taastamiseks.

Kogu korralduse jätmine ainult ühele inimesele

Ärge jätke kogu planeerimist ainult ühele inimesele, kuna see nõuab palju tööd. Pakkuge abi mõne külastatava objekti uurimisega või tegevuse broneerimisega. Korraldajat saab ka mõne eraldi tellitud joogiga raske töö eest tänada. Ärge kartke ülesandeid jagada või abi küsida – inimesed, kes pole varem korraldusega tegelenud, võivad üllatavalt abivalmis olla.

Ootuste mitte läbi arutamine

Küsige teistelt reisi ootuste kohta. Uurige, kas kaaslased eelistavad kuurordis peatuda, sihtkohta avastada või hoopiski pidevalt erinevatest tegevustest osa võtta. Mõned soovivad seiklusi, teised aga toitu nautida või lihtsalt puhata.

Kulude jagamise strateegia puudumine

Jagatud kulud või lubadused kellelegi pärast reisi tagasi maksta võivad lõppeda tüliga. Kasutage eelarverakendust nagu Splitwise, et jälgida kulutusi. Eelarverakendused aitavad ka võlgnevustel silma peal hoida. Söögikohtades on soovitatav igaühele eraldi arved avada.

Paindlikkuse puudumine

Olge avatud ja muutusteks valmis, kuna isegi parim plaan ei pruugi vett pidada. Konflikte tuleb avatult arutada ja vajadusel kompromissideks valmis olla. Pidage meeles, et eesmärk on koos aega veeta ja lõbutseda. Ootamatud olukorrad võivad tulevikus asendamatute mälestustena meenuda.

Allikas: Huffpost

Tagasi üles