JUHTIMISKESKUS PAANIKAS Ohtlikult madalale laskunud Boeing 737 hirmutas kohalikke elanikke

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Southwest Airlinesi kommertslennuk laskus kolmapäeval ootamatult kiiresti enne Oklahoma Citys maandumist.

Lennuk ületas elurajooni vaid 150 meetri kõrguselt, mis hirmutas elanikke, käivitades lennujuhtimiskeskuses mitmeid alarme. Las Vegasest suunduv lend 4069 registreeriti transponderitel, kuna ohtlikult madal möödalend ei olnud lennujuhtimiskeskuse poolt planeeritud.

Boeing 737-800 lendas kolmapäeval veidi pärast südaööd üle Yukoni keskkooli, olles saanud loa Will Rogers World Airportis maandumiseks, teatas ajaleht Oklahoman. Lennuk tõusis lõpuks uuesti kõrgemale ning maandus pärast lennujaama kohal tiirutamist ohutult.

Southwest Airlines uurib juhtumit koos föderaalsete ametnikega. Hetkel on ametnikud kinnitanud, et lennuki esimene maandumiskatse luhtus, vahendab New York Post.

«Southwest järgib oma robustset ohutuse juhtimissüsteemi ja on kontaktis Föderaalse Lennuametiga, et mõista ja lahendada kõik ebakorrapärasused lennuki lähenemises lennujaamale,» ütles pressiesindaja. «Miski pole Southwest Airlinesile tähtsam kui meie klientide ja töötajate ohutus.»

Madal lend hirmutas kohalikke elanikke: «Arvasin, et nägin lennukeid unes, aga tegelikult lendas 737 minu maja kohal,» kirjutas üks inimene Facebookis.

«Ärkasin üles ja kartsin, et lennuk lendab majja sisse,» lisas teine.

Föderaalne Lennuamet kinnitas, et samaaegselt uuritakse aprilli vahejuhtumit, kui Southwest Airlinesi lennuk laskus Vaikse ookeani kohal vaid 120 meetri kõrgusele. Bloombergile saadetud lennufirma pilootide memo kohaselt laskus lennuk ebatavaliselt suurel kiirusel – rohkem kui 1200 meetrit minutis.

Tagasi üles