Maailma populaarseimad sihtkohad on asunud turiste eemale peletama

Copy
Himeji kindluse imetlemine läheb turistidele edaspidi maksma kuus korda rohkem kui jaapanlastele.
Himeji kindluse imetlemine läheb turistidele edaspidi maksma kuus korda rohkem kui jaapanlastele. Foto: Niko Kitsakis / Wikimedia Commons

Mis ühendab Kreekat, Bali saart ja Jaapanit? Kõik kolm tahavad vähemasti osa turistidest lahti saada.

Maikuus enam kui kolme miljoni turisti külastatud Jaapanis on asutud välismaalastelt küsima kõrgemaid hindasid, et tüütut külastajatevoolu veidigi tõrjuda, vahendab Bangkok Post. Näiteks on Himeij linnapea otsustanud, et linna sajanditevanuse kindluse külastamise eest tuleb turistidel edaspidi maksta kuus korda rohkem (ehk umbes 28 eurot) kui residentidel. Osaka kuberner on lubanud sama hinnastamispõhimõtet rakendada kuulsa Osaka kindluse piletitel. Kyotos on aga üleüldse keelatud huvireisijail kuulsasse Gioni geišapiirkonda sisenemine.

Indoneesia populaarseim turismipiirkond Bali plaanib viiekordistada turismimaksu ja tõsta see kümnelt dollarilt viiekümnele, teatab Detik Bali. Eesmärgiks on taas odavturismiga võitlemine. Et maksu ikka usinalt sisse nõutaks, on võetud nõuks lennujaamatöötajatele maksta iga kasseeritud maksusumma pealt 2,5 protsenti komisjoni. 

Kreeka peaminister Kyriakos Mitsotakis on aga kõnelenud plaanist hakata 2025. aastast vähendama saartel randuda lubatavate kruiisilaevade arvu, vahendab The Maritime Executive. Kõige populaarsemat Kreeka saart ehk Santorinit külastas mullu 800 laeva 1,3 miljoni huvilisega, armastatuselt järgmise ehk Mykonose sadamais heitis ankru aga 749 kruiisialust.

Tagasi üles