Igast maailma nurgast: 7 vapustavat öörongi reisi, mis pakuvad enneolematuid vaateid

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Öörongid pakuvad mugavaid ja muretuid seiklusi, kus majutus, transport ja mõnikord isegi söögid – rääkimata lummavatest vaadetest – on kõik ühes hinnas. Uinud ühes linnas, ärkad teises. Siin on seitse elamusi täis marsruuti, mida võimaluse korral võiks avastada.

Milanost Palermosse

See 21-tunnine teekond Intercity Notte rongiga järgib Itaalia läänerannikut enne Messina väina ületamist. Mugavad õhukonditsioneeriga kupeed pakuvad suurepärast hinna ja kvaliteedi suhet. Rong sõidab mööda Genova lähedal asuvate linnade ja külade viadukte ning möödub Türreeni mere äärest. Tipphetk on mere ületamine, kui vagunid eraldatakse ja tõstetakse Sitsiilia poole sõitmiseks parvlaevale.

Barilochest San Antonio Oeste'isse

Alustades või lõpetades Bariloches, reisite läbi Argentina maastiku, Andide eelmägedest ja maalilisest Nahuel Huapi järvest Atlandi ookeani rannikuni. Tren Patagonico öörongis on mugavad kahekohalised kupeed ja suurepärase Argentina köögiga restoranvagun.

Kairost Luxorisse

Kohati konarlik marsruut pakub eepilist teekonda püramiidide lähedal asuvast rongijaamast Luxori templite juurde. Rong sõidab läbi Kairo hämarate tänavate, järgib öösel Niiluse jõge ja jõuab Luxorisse varajastel hommikutundidel. Assuani iidsete hauakambrite ja templite külastamiseks on Luxorist vaid paar tundi vaja edasi sõita. Voodikoha saamiseks tuleks broneerida Watania kaudu, kuna teised teenused pakuvad ainult istekohti.

Delhist Jaisalmerisse

See teekond suundub Delhi linnakärast Thari kõrbes asuvasse Jaisalmerisse, kus hooned on kuldsed kui ümbritsev liiv. Broneeri värske voodipesuga ja maksimaalselt nelja voodikohaga 1AC või 2AC kupee aegsasti enne reisi. Rongitoit on sama hea kõikjal mujal. Delhist väljuv Shalimar Express sõidab tund aega läbi linna, läbides mitmeid teisi väiksemaid linnu, mis väärivad rohkem tähelepanu, kui esimene kord jõuab jälgida.

Viinist Zürichisse

Austria suurepärane ÖBB Nightjet pakub kõike alates tavaistmetest kuni dušiga luksuskupeedeni. Suveõhtutel ja varahommikutel näed Viini suurejoonelisi tänavaid, läbid mägesid, möödud Liechtensteinist ja ületad Reini jõe. Paremale poole vaadates näed rongi teekonda Zürichi järve ääres enne maalilisse linna jõudmist.

Prahast Spliti

Kontraste täis teekond algab Wenceslase väljakust vaid lühikese jalutuskäigu kaugusel asuvast Praha rongijaamast. Tšehhi maastikku läbiv populaarne Regiojeti kollane rong jõuab enne magamaminekut Bratislavasse. Rong ületab varahommikul Horvaatia piiri ning laskub imelise Aadria mere ranniku poole. Regiojet pakub broneerides ka privaatseid kupeesid ning teekond lõpeb otse parvlaevade juures, mis viivad sind Horvaatia unistavatele saartele.

Los Angelesest Seattle'isse

Suurlinnad, kõrbed, ookean, männimetsad, järved ja mäed – sellel teekonnal on kõik esindatud. Amtraki Coast Starlighti marsruut suundub läbi California, Oregoni ja Washingtoni. Vaikse ookeani ääres magama jäädes avastad hommikul, et oled mägede vahele jõudnud. Kupee hind sisaldab ka restoranvaguni klassikalises Ameerika stiilis eineid.

Allikas: Travel and Leisure

Tagasi üles