KUI PÕNEV! Eesti Loodusmuuseum korraldab suve alguse puhul väga erilise peo

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Dan Smith Photography / Shutterstock

Sel neljapäeval, 20. juunil kell 23.50 algab astronoomiline suvi. Selle puhul kutsub loodusmuuseum külla unustamatule peole, kus põimuvad looduse helid ja tantsurütmid üheks maagiliseks elamuseks.

Tervitame pööripäeva suure silent disco ehk vaikse tantsupeoga «Linnulaulupidu», mis toimub Eesti Loodusmuuseumi hoovis juba neljandat korda. Tantsusõbrad saavad nautida Eesti Loodusmuuseumi zooloogi Joosep Sarapuu ehk DJ Zarka unikaalseid biite, mis on kokku miksitud bioloog Veljo Runneli ja muuseumikogude juhataja Lennart Lennuki salvestatud loodushäältest.

«Linnulaulupeo» idee sündis möödunud aastal koos laulupeoga. «Noorte laulupeoga seoses tahtsime omalt poolt midagi vahvat korraldada ja kuna meie oleme ju loodusmuuseum ja meil on omast käest võtta DJ Zarka, kes on suur eksootiliste lindude-loomade ja muusika fänn, ei olnud kaua vaja mõelda,» meenutab Loodusmuuseumi ürituste projektijuht Taire Ehaver.

DJ Zarka, kelle süda kuulub Amazonase vihmametsadele, miksib kokku Lõuna-Ameerika ja Aafrika rütme Eesti lindude, putukate ja nahkhiirte häältega. «Kuulda saab näiteks rukkirääku, ritsikaid, nahkhiiri ja troopilisi konni,» avaldab Sarapuu, et pidu tuleb loodushuvilisele eriti põnev.

Silent disco tarbeks antakse igale külalisele oma juhtmeta kõrvaklapid, nii et õõtsuda saab ühes rütmis, mürareostust ei teki.

Pidu algab kell 19. Peo ajal on tavapärasest kauem avatud ka muuseum, kus saab tutvuda linnalooduse näitusega «Puudega linn».

Piletid vaiksele tantsupeole «Linnulaulupidu» maksavad eelmüügist 12 eurot, uksel 15 eurot. Piletid saadaval Fientas.

Tagasi üles