Eesti kauneima juugendehitise, Taagepera lossi aed muutub sel suvel muinasjutupargiks

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Wagenküll Hotell
Wagenküll Hotell Foto: Rain Aunapu

28. juunil avab Lõuna-Eestis asuv Taagepera loss oma väravad võluriiki: lossi ajaloolisest peaväravast sisse minnes saab alguse ainulaadne muinasjutupark «Alice Imedemaal» koos tuhandete lillede, skulptuuride ja installatsioonidega.

Maailmakuulsast lasteloost inspiratsiooni saanud, 70 000 ruutmeetril laiuvas pargis ootavad külastajaid massiivsed lillejõed ja -kosed, värviline võlumets, temaatilised skulptuurid, hiigelsuured installatsioonid ja palju muud vaatamisväärset. Lossi muljetavaldava 42-meetrise torni kõik viis korrust on saanud kunstnik Helina Toateri pintsli abil muinasjutulise tähenduse: iga korrus avab killukese müstilisest võlumaailmast.

Wagenküll Lossispaa juhataja Maris Reimanni sõnul alustati pargi ehitust juba läinud aastal, mil rajati Eesti suuremaid ja uhkemaid purskkaevusid, rohealad ning valgustatud pargialleed. «Rõõm on tõdeda, et Taagepera lossi park meenutab oma suursugususelt juba maailmakuulsa Versaille` lossi aeda,» sõnas Maris Reimann. Pargi rajamise eestvedajad on florist Pille Tiirak ja lossipoolne projektijuht Jan Oscar Veidenberg.

«Sellise suurusega teemapargi rajamine on igale floristile suur väljakutse, võib isegi öelda, et elutöö,» nendib neli kuud pargi loomisse panustanud Pille Tiirak. «Üht parki algusest lõpuni üles ehitada on olnud ülimalt äge kogemus. Tore on näha, et lossipargi hiigelsuurt territooriumi on võimalik kasutada midagi ilusat luues,» ütles Jan Oscar Veidenberg. Piletid lilleparki on taskukohased ja parkimine tasuta. Võlupark on avatud septembri keskpaigani.

Muinasjutuline Taagepera lossikompleks renoveeriti täielikult 2018. aastal ja sai nimeks Lossispaa Wagenküll. Kompleksis asub 75 hotellituba, kümne erineva lõõgastusvõimalusega spaa ja hinnatud maitsetega restoran. Sügisel täieneb spaakompleks uue basseinialaga, kus saab ka talvel mõnuleda sooja veega täidetud avabasseinides.

Tagasi üles