TOP4 Kuhu saab suvel soodsalt reisida?

Copy
Kapadookia piirkond Türgis on populaarne oma kuumaõhupalli sõitude poolest.
Kapadookia piirkond Türgis on populaarne oma kuumaõhupalli sõitude poolest. Foto: goffkein.pro/Shutterstock

Suvi on käes ning selle üks lahutamatu osa on puhkamine. Ehkki Eesti suvi on mõnus, siis võimalus korraks kodumaa tolm jalgelt pühkida pakub head vaheldust. Puhkustelaine ootuses toimus Eesti suurimas rahatarkuse kogukonnas Kogumispäevik väljakutse, kus grupi liikmed jagasid 2–5päevaseid reisiideid kahele inimesele, mis jäävad 500eurose eelarve sisse. 

Swedbanki Rahaasjade Teabekeskuse spetsialist Grete Koho jagab kogumispäeviklaste kõige nutikamaid ja soodsamaid reisiplaane.

Kõige taskukohasemate sihtkohtadena joonistusid välja Montenegro, Milano, Türgi ja Kreeta.

Päikseline Montenegro

Montenegro reis viib Budva linna, kus saab külastada vanalinna, linnamuuseumi ja nautida õhtusööki mõnes kohalikus restoranis. Lisaks tasub kindlasti külastada Mogreni randa ja Lovceni rahvusparki, kuhu on kõige soodsam sõita bussiga. Lõunasöögi saab kaasa teha ja nautida seda mõnes maalilises pargis piknikut pidades või rannakohvikus.

Järgmistel päevadel näeb reisikava ette Kotori ja Perasti linnade külastamist. Kotori vanalinnas on huvitav kasside muuseum ja paadituur UNESCO pärandi hoonete juurde. Perastis võiks kindlasti külastada Solidarity galeriid ja kiriku lapidaariumit.

Montenegros tasub öömaja võtta apartmentis, sest hinnatase on mõistlik ja nii on võimalik kodus kokata ja söögikuludelt kokku hoida.

Budva linn Montenegros.
Budva linn Montenegros. Foto: S.Tatiana/Shutterstock

Moepealinn Milano

Milanos saab lühikese reisi jooksul nautida nii linnamelu kui ka kultuuri. Kindlasti tasuks külastada Van Gogh L’Esperienza Immersiva muuseumi. Ühtlasi on võimatu mööda vaadata Milano katedraalist, mille külastamine maksab kahele inimesele kokku 10€. Katedraali kõrval on ka teine kohustuslik vaatamisväärsus – Galleria Vittorio Emanuele II kaubanduskeskus. Õhtu võib lõpetada Parco Sempione pargis piknikut pidades või näiteks restoranis Ristorante Acantos.

Milanos tasub paljudesse kohtadesse jalutada. See on kõige taskukohasem ning kuna linnaarhitektuur on väga kaunis, siis nii näeb mitmeid ilusaid kohti, kuhu muidu ei satukski.

Foto: givaga/Shutterstock

Võluv Türgi

Türgist leiab tasemel kõik hinnas reisipakette ning Antalyasse saab mugavalt ja soodsalt Tallinnast otselennuga. Sellel reisil on ööbimine Beldibi linnakeses, kus saab nautida ka kohalikke randu ning sooja merevett. Sammud tasub seada ka Beldivi Cave'i koopasse ja kohalikku loodusmuuseumisse, mis pakuvad võimalust matkata ja ilusaid loodusvaateid nautida.

Väljasõidud viivad veel Kemeri vanalinna, randu ja turistiatraktsioone avastama. Restoranisoovitus on kiidetud Kitchen Kemer. Samuti mahub reisiplaani Tekirova külastus, mis on tuntud ilusa vanalinna poolest.

Kõik hinnas reisi puhul saab hästi kombineerida nii basseini ääres puhkamist, väiksemate kohtade avastamist kui ka mõistlikku eelarvet, sest nii ei kulu kohapeal enam aega ega raha söögi peale.

Võluv Istanbul.
Võluv Istanbul. Foto: Anastasia Mazureva/Shutterstock

Paradiisisaar Kreeta

Kreeka paradiisisaarel Kreetal saab end kõik hinnas paketiga täielikult välja puhata. Huvitava sihtkohana tasuks kindlasti külastada CretAquariumi, mille pilet maksab 12€. Ühtlasi tuleks jätta aega ka rannamõnude nautimiseks. Kui võtta kõik hinnas reis, siis tasub puhkuse nautimise kõrval meeles pidada, et lõuna- ning õhtusöögi ajaks võiks sammud ikka hotelli seada.

Imelise loodusega tutvumiseks on mõistlik üheks päevaks auto rentida (hinnatase on enamasti 50€ ööpäev). Päevasel väljasõidul külasta Rethymnoni vanalinna ja Old Venetian Harborit. Kindlasti jääb tee peale ka teisi kauneid vaateid, mis päevase seikluse igati meeldejäävaks muudavad. 

Kreeta saar.
Kreeta saar. Foto: Georgios Tsichlis/Shutterstock
Tagasi üles