OLLIE astub lavale Gunnar Grapsi loominguga: seda meest ei peatanud ükski jõud

OLLIE
OLLIE Foto: Johan Hallimäe

Sel reedel tähistatakse Käsmus rokilegend Gunnar Grapsi mälestust ühe erilise kontserdiga. Õhtu toob lavale mitmeid tuntud artiste, kes esitavad Grapsi surematuid hitte. Oodata on emotsionaalseid ja nostalgiakeeli paitavaid etteasteid, mis peegeldavad Grapsi unustamatut karismat ja lavajõudu. 

Kontserdil astuvad üles näiteks OLLIE, Gerli Padar ja Kristjan Kasearu, neid saadab sümfooniaorkester ÜENSO Jüri-Ruut Kanguri juhatamisel. 

Üks artistidest, Oliver Mazurtšak ehk OLLIE, oli Raudmehe maise elu lõppedes vaid 10-aastane. Ometi on ta Grapsi loomingut alati teadnud ja räägib, millised isiklikud mälestused tal Gunnar Grapsi loominguga on. 

OLLIE meenutab: «Esimene Raudmehega seotud mälestus on üks kunagine dokumentaalfilm, kus temast maaliti pilt nagu oleks ta üpris ülbe inimene. Milline inimene ta tegelikult oli, ei saa ma kunagi teada. Miskipärast suutis ta end siiski Eesti inimeste südamesse laulda - and that's good enough for me (mulle sellest piisab – toim).»

Veel on Oliveril meeles, et tema sünniaastal mängis Graps Estonia laeva peal ja jäi seal mingite keelatud ainetega politseile vahele. «Mees istus Rootsis mingit aega kinni, aga see teda ei morjendanud. Oli lõõpinud, et seal polnud viga miskit. Elu oli rock'n'roll ja seda meest ei peatanud ükski jõud.»

Kunagi figureeris OLLIE väga palju kitarristina. «Veidi üle kümne aasta tagasi sattusin ma Tallinna Öölaulupeo saatebändi, kus astusid üles mitmed armastatud Eesti artistid, näiteks Ivo Linna. Kui mu mälu mind ei reeda, lauldi kõige kõvemini kaasa just Gunnar Grapsi loo «Valgus» ajal.»

OLLIE
OLLIE Foto: Rauno Liivand

Täna edetabelites kroonivate straaridega muusik Grapsi samale joonele seada ei püüa. «Raske on teda kellegagi võrrelda. Gunnar Graps oli originaalne ja kordumatu ning see ongi ühe artisti puhul kõige tähtsam – olla täitsa isemoodi. Teda kellegi teisega võrdlema hakata oleks nagu tema mälestuse rüvetamine.»

Muusik ütleb julgelt, samas enesekriitiliselt, et esitustes paistab teda ennast ka natuke läbi. «Täitsa copy-paste ei tee ja Gunnar Grapsi kõrgustesse ei pürgi, aga annan endast parima, et Raudmehe hing tema lugusid esitades ka läbi tuleks.»

Kõiki muusikahuvilisi kutsub ta 14. juunil Käsmu «Raudmeest meenutades» kontserti kuulama. «Häid lugusid on Gunnar Grapsi repertuaaris ju väga palju, seega usun, et 14.06 tuleb Käsmus üks väga kõva kontsert. Kristjaniga (Kasearu – toim) pole ligi 10 aastat koos lavale jõudnud, seega saab olema ka üksjagu nostalgiline koos taas lava jagada. Lood on võimsad, saatebänd on mega, orkester kõige parem ning esitajad asendamatud. Tasub tulla,» annab artist lõpetuseks soovituse nädalavahetusel autorattad Käsmu poole seada. 

Tagasi üles