TÜLIKAD PUTUKAD Arst õpetab, kuidas reisilt lutikaid mitte koju tuua

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Hotellis ööbimine on tavapärase reisi lahutamatuks osaks, kuid olenemata majutuskoha tasemest võib kauaoodatud puhkus mõnel juhul lõppeda ebameeldivate külaliste kaasatoomisega. 

Tiktokis kuulsust kogunud arst hoiatab reisijaid salakavalate lutikate eest, kes tihtilugu ka parimates hotellides pesitseda võivad. Sageli ei peida lutikad end mitte ainult madratsites, vaid ka näiteks voodipeatsites ja voodi kõrval asuvates öökappides, eriti nendes, mis on valmistatud puust. Tülikate putukate eest ei ole kaitstud ka hotellitoas seintel rippuvad pildid või ka igapäevases kasutuses olevad pistikupesad. 

Kuna hotellitoa pinnad ei saa alati kõige põhjalikumalt puhastatud, siis kõige parem oleks enda riideid kappi riputada või mis paremgi, hoida neid terve reisi vältel enda kohvris. 

Kiire viis lutikate olemasolu väljaselgitamiseks on kasutada hotelli pakutavat juuksefööni maksimaalsel temperatuuril, et sellega mööda madratsiäärt ja pragudesse sooja õhku puhuda. Kuum sunnib lutikad peidust välja tulema, misläbi on neid kergem märgata. 

 

@drjaysonisfresh

Do you completely unpack clothes into dressers?

♬ original sound - Dr. Jason Singh

Tagasi üles