ÜKSIK HUNT Kogenud reisiguru avaldab parimad riigid, kus kaaslaseta seigelda

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Mõned riigid on üksikutele huntidele reisimiseks paremad, kui teised. Katie Jackson, kes on kokku reisinud 65 riigis, jagas enda viis kõige meelepärasemat riiki, kus üksi reisida.

Portugal

Portugal on Lääne-Euroopa kõige taskukohasem riik ja alates 2016. aastast Katie jaoks teine kodu: «Olgu Alentejo või Algarve, leian alati kahe-eurose klaasi veini ja soodsad viietärnihotellid. Majanduse ja Rahu Instituudi 2023. aasta rahumeelsuse indeksi (GPI) andmetel on see Euroopa viies kõige turvalisem riik. Kuna üksi surfamine on ohtlik, teen seda Onda Pura'ga. Lissabonis külastage Oceanáriot, mis on maailma parimaks akvaariumiks valitud. Üksi käies võid eksponaatide juures peatuda nii kaua, kui tahad. Olen rongi ja bussiga riigis ringi liikunud, kuid soovitan auto rentida, hinnad on alates 25 eurot päevas.»

Lõuna-Aafrika Vabariik

Kuigi see ei ole kontinendi kõige turvalisem riik, olles ülemaailmses rahuindeksis Sahara-taguses Aafrikas 32. kohal, räägib Katie, et saab kohapeal väga hästi hakkama: «Inglise keel on laialdaselt levinud ja seal on restorane, mis rahuldavad kõiki maitseid. Ma kasutan Facebooki, et liituda rühmamatkade ja õhtusöökidega ning Airbnb-d, et broneerida juhendatud, kohalikke elamusi. Soovitan osaleda Nelson Mandela endise vangivalvuri ja sõbra Christo Brandi korraldatud ekskursioonil «Vangist presidendiks». Veinitootjate külastamiseks sõitke Franschhoeki veinitrammiga. Safarile üksi minnes võite olla kindel, et saate parima istekoha.»

Costa Rica

«Mul on muljetavaldav kollektsioon Costa Rica passitemplitest, kuna elasin Nicaraguas,» rääkis naine. «See on Kesk-Ameerika kõige turvalisem koht ja pakub kõike, alates vulkaanimatkadest kuni randade vahel hüppamiseni kahel uskumatul rannikul. Kindlasti tahan uue SP Corcovado Wilderness Lodge'iga tutvuda, kus korraldatakse heaolu-retriite ning mis on osa Red Sofia programmist, mille eesmärk on muuta reisimine üksikutele naistele turvalisemaks. Monteverdes asuv Belmari hotell pakub erinevaid seiklusi igale maitsele. Kõik-hinnas majutuse puhul soovitan Secrets Papagayot, kuna see on ainult täiskasvanutele mõeldud.»

Maldiivid

«Sa ei pea Maldiividele partneriga minema,» julgustas Katie. «Ma käisin seal üksi ja see aitas mul end taasavastada. Tipphetk oli Coco Palm Dhuni Kohlu kilpkonnade päästekeskuse külastamine. Samuti meeldis basseini ääres raamatut lugeda ja seltskonna igatsemise puhul läksin randa grillima. Conrad Maldiivid on samuti nimekirjas, sest seal on veealused sviidid ja restoran.»

USA

«Montana looduses asuv Meadowlark Cabin on suurepärane koht, kus puhata, eriti üksi kaheinimesevoodis,» soovitas naine. Ta lisas, et seal pakutakse ka grupitegevusi, et kohapeal viibijad saaksid omavahel suhelda. «Linnapuhkuseks eelistan New Yorki, nimelt NH Collection New York Madison Avenue hotelli. Selle fuajees on ühislaud, kaminad ja enamikul õhtutest elav jazz-muusika.» Naine ütles, et orkestrisaale külastades on lihtsam saada pileteid ainult ühele inimesele.

Allikas: Travel and Leisure

Tagasi üles