Rahe peksis Austrian Airlinesi lennukil nina sisse

reis.postimees.ee
Copy
Mõned raheterad võivad olla väga suured ja rasked. Pildil oleva rahetera läbimõõt on 6 sentimeetrit.
Mõned raheterad võivad olla väga suured ja rasked. Pildil oleva rahetera läbimõõt on 6 sentimeetrit. Foto: nssl0001, National Severe Storms Laboratory (NSSL) Collection / Wikimedia Commons

Pühapäeval Palma de Mallorcalt Viini lennanud reisilennuk sattus maandumise eel väga karmi rahe kätte.

Sihtkohale juba lähenedes rahe kätte jäänud lennukil said kahjustada piloodikabiini aknad ja peaaegu kadus lennuki ninaosas olevat radarit kattev voolujooneline koonus. NBC News vahendab Austrian Airlinesi teadet, et rahe ei olnud ilmaradaril nähtav. Ekspertide sõnul hoiatab ilmaradar hästi märja rahe eest, kuid väga külm ja seega ka kuiv rahe võib olla radaripildil halvasti eristatav. 

Inimesed intsidendis kahjustada ei saanud. ABC News vahendab reisijat, kelle sõnul oli lend 90 protsendi ulatuses täiesti sujuv, kuid siis oli kuulda, kuidas raheterad lennukit tabama hakkasid ning umbes ühe minuti jooksul rappus Airbus 320 väga kõvasti. Et lennuki nina kadunud on, nägid reisijad alles pärast maandumist.

Sotsiaalmeediavõrgustikku X ilmunud pildid näitavad lennukile tekkinud kahjustusi.

Aviation Heraldi andmeil leidis raheintsident aset Stüürias (Austria liidumaa Sloveenia piiri ääres) ja umbes 6000 meetri kõrgusel. 

Lennukompanii teatas, et reisijate turvalisus on nende suurim prioriteet. 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles