Kultuuripealinna esimene suurartist Sting täidab Tartu laululava 10 000 fänniga

Christin Krass
, ajakirjanik
Copy
Artist Sting.
Artist Sting. Foto: stedalle/Shutterstock

Täna õhtul astub Tartu laululaval üles kultuuripealinna esimene suurartist Sting. Kontsert «My Songs» hõlmab Stingi hiilgavat karjääri nii The Police'i liikme kui ka sooloartistina. Tartu laululava täie publikuni jõuavad klassikud nagu «Fields of Gold», «Roxanne», «Every Breath You Take» ja suur hulk teisi armastatud lugusid.

Tartu 2024 loovjuhi Kati Torpi sõnul peegeldab Stingi looming ja panus ühiskondlikesse tegevustesse kultuuripealinna väärtusi ja loovkontseptsiooni «Ellujäämise kunstid».

«Sting tegeleb nende teadmiste, oskuste ja väärtustega, mis aitavad meil tulevikus paremini elada. Samuti on Sting keskkonnaaktivist, kes sobitub kultuuripealinna programmis kesksel kohal olevate keskkonnateemadega,» rääkis loovjuht.

Stingi pika karjääri saladus on lihtne, ütles artist intervjuus mullu mais: «Ma olen uudishimulik! Ma olen muusika enda suhtes uudishimulik. Ma olen jätkuvalt muusika õpilane. Ma harjutan iga päev. Ma õpin,» rääkis ta. «See on imeline müsteerium – see on muusika mõistatus – aga ma olen valmis õppima. Nii et kui see on põhjus, miks ma kümne küünega kinni hoian, siis on see piisavalt hea põhjus.»

Kontsert on osa Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammist. Lisaks võõrustab Tartu laululava sel suvel maailmastaare nagu Bryan Adams (7. juuli), Stjepan Hauser «Rebel with a Cello» (9. juuli), Jacob Collier ja Take 6 (18. juuli) ning Eesti tippartiste Genialistid (5. juuli) ja 5Miinust, Puuluup ja Windows95man (7. september). Samuti toimub laululaval 22. juunil Tartu 2024 laulupidu «Õnn ja rõõm».

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles