Joogid, mida lennukis ei tasuks tellida

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Lennukites olev õhk on jahe, kuid kuiv ja selle tõttu tekib inimestel loomulik vajadus tarbida vedelikku. On leitud, et kõiki jooke ei tohiks tarbida ning seda just neil, kelle immuunsussüsteem ei ole kõige tugevam.

Vesi

Olenemata rangetest reeglitest, mis nõuavad perioodilist veemahutite loputamist ja desinfitseerimist, ei saa me kindlad olla, millal viimane selline protsess aset leidis. Mõned ametid nõuavad seda neli korda aastas, teised kord kuus. On märgitud, et regulaarsete bakteriaalsete testide puhul võib puhastamine juhtuda isegi harvemini.

Kui plaanite vett tellida, siis küsige kindlasti pudelivett – seda võib tarbida täpselt nii palju, kui soovite. Kui pudelivesi saab lennukis otsa, siis üldiselt pakutakse veemahutitest pärit vett. Sel juhul oleks soovitatav tellida karboniseeritud vett.

Kohv

Lennukis pakutakse kohvi, mis on valmistatud veemahutist pärit veega. Vesi keedetakse valmistamisel läbi, kuid see ei pruugi sind bakterite eest kaitsta. Stjuardesside sõnul tuleks hoiduda kohvist, alternatiivina on nende meelest mõistlikum see lennujaamast vahetult enne lendu soetada.

Siinkohal tuleb märkida, et lennutöötajate arvamused lahknevad kaheks, kuna suur osa stjuardessidest lennukikohvil probleemi ei näe, paljud just ainult seda joovadki. Pikema staažiga lendajad võivad üksi lausa terve potitäie kuuma jooki lennu jooksul tarbida.

Tee

Nagu kohvivesi, pärineb teevesi lennuki veemahutitest. Mitmed reisijad võivad hoiduda selle joomisest, kuna sama vett kasutatakse ka tualetis. Terviseeksperdid on öelnud, et kuigi vesi võib näiliselt puhas olla, võib täpsema uuringu käigus veest leida samu baktereid ja osakesi, mida leidub tualetis.

Allikas: Huffpost

Tagasi üles