Pluss-suuruses suunamudija jäi lennujaama pöördukse vahele kinni (7)

Copy

Pluss-suuruses suunamudija Jae'lynn Chaney (27) kritiseeris USA ühe tihedaima liiklusega lennujaama töötajaid pärast pöördukse vahele kinni jäämist.

Washingtonis elav Chaney rääkis Tiktokis hiljutisest lennukogemusest. 136 000 jälgijat saanud leht on mõeldud abiks pluss-suuruses inimestele, et maailma enesekindlamalt reisides avastada.

Chaney, kes igapäevaseks ringi liikumiseks ratastooli ei vaja, otsustas seekord seda Chicago O'Hare'i lennujaamas kasutada.

«Ainus võimalus on minna läbi pöördukse. Uste ees on nupp, et seda puuetega inimeste jaoks aeglustada, kuid pärast sisenemist jäime me kinni,» selgitas ta, lisades, et tal on klaustrofoobia.

«Hakkasin paanikasse sattuma ja viipasin töötajatele, et nad aitaksid, kuid nad lihtsalt vahtisid mind ning ei pakkunud mingit abi.»

6XL suuruses Chaney ei postitanud oma katsumusest ühtegi foto- ega videotõendit ning süüdistas lennujaama personali oma õnnetuses.

«Abi puudumine ei olnud mitte ainult frustreeriv, vaid ka ebainimlik. Lennujaama personal peab igas suuruses ja igasuguste probleemidega reisijaid kohtlema austuse ja hoolivusega,» kurtis naine.

Kaastunde asemel leidis Chaney kommentaariumist ainult vastumeelt.

«Sa ei ole puudega – miks sa siis ratastooli teenust taotled?!» küsis üks kasutaja.

«Inimeste jaoks mõeldud uste vahele kinni jäämine peaks hiiglaslik probleem meile kõigile olema,» kirjutas teine.

«Kui sa suudad püsti tõusta ja poseerida, siis miks mitte kõndida?» jagas kolmas kommenteerija.

Chaney on tasuta või suuremaid istekohti lennukites korduvalt propageerinud, kuid nõudmine, et paksudele lendajatele antaks tasuta lisakohti, on vaid täiendavat pahameelt tekitanud.

Chaney pöördus selle aasta alguses ka föderaalse lennuameti (FAA) poole petitsiooniga, milles palus lennuettevõtjatel oma diskrimineerivat poliitikat muuta ning rasvunud reisijatele anda tasuta istekohti.

Alles hiljuti reisis naine veel hapnikuballooniga ja vajas pikemate vahemaade läbimisel ratastooli, kuna arstid kahtlustasid, et ta põdes 2019. aastal insulti, vahendab Daily Mail.

Kuu alguses väitis naine, et teda olevat diskrimineerinud lennujaama töötaja, kes keeldus teda tema kehakaalu tõttu ratastoolis lükkamast.

Tagasi üles