23 aastat tagasi hostelist kadunud naise juhtumis tehti oluline läbimurre

Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Rohkem kui kaks aastakümmet kadunud seljakotiränduri juhtumis on tehtud suur läbimurre.

2001. aasta aprillis jäi New South Walesi Blue Mountainsi hostelist teadmata kadunuks 24-aastane Kellie Ann Carmichael, kelle inimjäänused leiti Katoomba linnast. Victoria osariigist pärit naine ütles töötajatele, et läheb jalutama, kuid kahjuks ta enam ei naasnud, isegi tema asjad jäid hostelisse maha.

«Teisipäeval, 30. aprillil 2024 toimunud politseioperatsiooni käigus leidsid Blue Mountainsi politseipiirkonna komandosse kuuluvad ametnikud Katoomba lähedal asuvast põõsastikust inimjäänused,» avaldas NSW politsei.

«Uurimise käigus käis politsei samas kohas esmaspäeval, 27. mail 2024, kust nad leidsid veel täiendavaid jäänuseid. Esialgu leitud inimjäänused on nüüd ametlikult tuvastatud kui kadunud isiku Kellie Ann Carmichaeli omad ning tema perekonda on nüüdseks teavitatud.»

Politsei oli väidetavalt kaljult alla laskumas, kui nad säilmed avastasid. Uurimine on edasi antud lahendamata mõrvade uurimisrühmale, kes valmistub praegu kohtuarstile tõendeid presenteerima. Nad loodavad naise luude abil leida surma põhjust, et heita rohkem valgust traagilisele juhtumile.

Carmichaeli vanemad, John ja Margaret, teavitasid kohalikke võimuorganeid tütre kadumisest pärast seda, kui Kellie ei olnud vanematega nädal aega ühendust võtnud. Hostelisse helistades said nad teada, et tütart poldud alates 29. aprillist nähtud. Hosteli töötajad ütlesid, et naise toast leiti tema isikutunnistus, rahakott, telefon, fotoaparaat, tualetitarbed ja pangakaardid.

«Ma tunnen, et meie tütar on meilt ära võetud. Meie elu ei saa enam kunagi endine olema,» ütles toona Margaret meediale.

24-aastase naise juhtumi kohta on mitmeid teooriad, kusjuures mõned on väitnud, et sarimõrvar võis naise röövida. Politsei arvas esialgu, et naine võis ise endalt elu võtta, kuna ta olevat kogu elu skisofreenia all kannatanud, vahendab The Sun.

Carmichaeli kadumisest tekkinud meediatormi tõttu võtsid tollal juurdluse üle kontrolli mõrvarühma detektiivid, mille käigus eraldati kõik Blue Mountainsi piirkonnad naise leidmiseks aiaga ära. Naise kuulutas kohtuarst 2009. aastal pärast kaheksa aastat kestnud otsinguid surnuks.

«Palun andke tema perekonnale see meelerahu, mida nad väärivad. Palun jagage informatsiooni, kui te teate midagi,» pöördus toona avalikkuse poole Michael Daley, New South Walesi piirkonna politsei esindaja.

«Ja võtke teatavaks: kui te olete süüdi Kellie Annile liiga tegemises, siis politsei ei lõpeta seda juurdlust iialgi. Nad jahivad teid kuni surmani.»

Tollal pakuti välja 188 000 euro suurune preemia igasuguse juurdlust abistava teabe eest.

Tagasi üles