Võimestav külaline

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Marianne Mikko FOTO: Erakogu
Marianne Mikko FOTO: Erakogu Foto: Erakogu

Marianne Mikko ütleb, et tema värske reisiraamat «Külas» on pühendatud vanematele naistele, kes eri põhjustel reisivad oma unistustes.

Reisiraamatu autor Mikko saabub Telliskivi loomelinnaku piiril asuvasse kohvikusse Literaat hoogsal, kuid samas elegantsel sammul. Teda ümbritseb endiselt väikse pilve jagu enesekindlust ja samas ka mingi lilleõiena värviline riideese, mis võiks ajada silmad suureks poole Tallinna mesilastel. Ma pole kindel, kas see on paš­miina – need olid Mikko kaubamärk siis, kui tema sotsiaaldemokraatlik lendtähekarjäär riigikogu ja Euroopa Parlamendi liikmena alles algas –, ning tõtt öelda ma ei suuda meenutadagi, miskujuline ja -nimeline rõivatükk see täpselt oli. Kuid ereda värvilaigu kõrval jäi meelde, et Mikko käib neid rõivaid juurde ostmas Lääne-Indias, kus teda vajalikuga varustab üks Kashmirist pärit kaupmees. «Inimesel on sõltuvus,» tähendab Mikko leebelt ja hoolivalt oma väikese inimliku nõrkuse kohta; heidab nalja, et talle hakkas tunduma, et garderoobis «peavad olema esindatud kõik värvid».

Ning mitte ainult riided ei tõmba Mikkot Keralasse: magnet on ka ayurveda. «Iga kord, kui sealt ära tulen, on selline tunne, et võin lennata – piisab kahest-kolmest nädalast. On tunne, et olen jälle kaheksateist!»

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles