LIIGUTAV LUGU Miks ma Avicii juures end oimetuks nutsin

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Copy
Avicii
Avicii Foto: John Arehart/Shutterstock

DJ Avicii, õige nimega Tim Bergling sündis ja kasvas üles Rootsis. Ta oli üks suuremaid tantsumuusika tähti, kuid kõigest 28-aastasena ei jaksanud ta enam elada ja läks Omaanis vabasurma. Tema fännid, sõbrad ja perekond lõid Stockholmis elamusmuuseumi, millega juhitakse tähelepanu vaimsele.

Eksponaatide hulgas on Avicii kodu sisustus, temast tehtud fotod, filmid ning intervjuud sõprade ja inimestega, kellega ta koos töötas. Tegemist on väga isikliku koguga, mida on paljuski aidanud kokku panna ka varalahkunud muusiku perekond. Nende panus aitab veel sügavamalt tunnetada artisti eluteed, tema erakordset annet ja aastatepikkust võitlust sisemiste kuraditega.

Sissepääs on nagu ööklubis: punaselt vaibalt juhitakse külalised lumivalgest trepist keldrisse, helendavad lambid, mürtsub muusika. Uksel öeldi, et igasugused emotsioonid on okei. Mul aga polnud ühtegi emotsiooni, tundsin end ebamugavaltki: miks pole ma nii elevil kui teised sisenejad? Olin ju kuulnud, kui väga külastamist väärt see koht on.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles