Lufthansa toob Euroopa lendudel tasuta tee ja kohvi tagasi

Copy
Lufthansa Airbus 320.
Lufthansa Airbus 320. Foto: Anna Zvereva / Wikimedia Commons

Lennufirma on ka avaldanud, kui palju kulub reisija teenindamisele praegu ja palju läks see maksma enne kärpeid. Number võib tõsiselt üllatada. 

Saksamaa lennufirma Lufthansa on teatanud, et hakkab edaspidi Euroopa lendudel pakkuma taas tasuta kohvi ja teed, vahendab reisileht Paddle Your Own Kanoo. Säästukontseptsioonile, mille raames said lühilendudel turistiklassi kliendid tasuta vaid pudelikese vett ja šokolaadiüllatuse, mindi üle 2021. aastal. Lufthansa on ka avaldanud, et praegune teenindus maksab reisija kohta vaid 33 eurosenti, sellal kui varasem konteptsioon, mis sisaldas tasuta võileiba ja laiemat valikut jooke, läks maksma 80 senti reisija kohta.  

Seevastu tasulise pardabaariga, kust reisijad saavad lennu ajal osta laiemat valikut sööke ja jooke, teenitakse veebilehe Paddle Your Own Kanoo andmetel keskmiselt 8.65 eurot iga reisija kohta. 

Teadaolevalt valmistavad lennusaatjad lennu ajal pakutavat teed ja kohvi lennuki veepaakides olevast veest. Selle osas, kas taoline keedus ka juua kõlbab, on eksperdid eriarvamusel. Teemat on mullu näiteks käsitlenud USA ajaleht USA Today ja populaarne reisileht One Mile At The Time ning prevaleeriv seisukoht paistab olevat, et kuigi jook ei tee ilmselt midagi otseselt halba, rüüpavad teadlikumad reisijad seda vaid pika hambaga.

Märksõnad

Tagasi üles