SALADUSLIK KADUMINE Matkaja viimane foto külvab sotsiaalmeedias õudu

Copy

Üheksa aasta eest kadunuks jäänud 17-aastane noormees tegi vahetult enne haihtumist foto, mis külvab nüüd sotsiaalmeedias hirmu.

Teismeline Daylenn Pua otsustas 27. veebruaril 2015 võtta ette Hawaiil asuva matkaraja, mida tuntakse Haiku treppide ehk «Stairway to Heaven» nime all. Kahjuks pole 17-aastast noormeest enam nähtud. Daylenn oli parasjagu Hawaiil vanaemal külas, kui ta treppidest üles otsustas minna.

Trepp ehitati Teise maailmasõja ajal, et tagada juurdepääs USA mereväe sidevahenditele Oahu saarel. Ehitus algas pärast Jaapani rünnakut Pearl Harbourile.

Rada koosneb 3922 astmest üle Ko'olau mäeaheliku ning nendel käimine on ebaseaduslik – sissetungijaid ähvardab 650 euro väärtuses trahv, kui nad rajalt tabatakse, väidab Oahu Hike. «Treppidele saab ligi vaid Haiku naabruskonna tagant suletud ala piire ületades.»

Trepid on ajaga kulunud ja tihtipeale mitteusaldusväärsed, rada ise pidev ning järsk. Põhjus, miks inimesed ohtlikku rännakut läbida soovivad, on see, et rada suundub paika, mis pakub parimat vaadet üle Oahu.

Hoolimata vanaema hoiatustest, läks Daylenn ikkagi, hoides pidevat kommunikatsiooni ja saates vanaemale endast pilte. Sellest paraku ei piisanud – Daylenn ei tulnud koju tagasi.

Teismelise leidmiseks pandi kokku tohutult suur otsingugrupp, sealhulgas kasutati ka USA mereväe droone. Tõendite hulgas olid ka perele saadetud fotod rännakust, vahendab Unilad.

Siinkohal tekitab Daylenni kadumine kõhedust, sest viimasel fotol on selgelt näha kellegi – või millegi – kuju põõsas kükitamas. Siiani ei ole teada kuju identiteeti ega seal viibimise põhjust.

See võib olla midagi süütut, näiteks teine matkaja, kes parajasti end põõsastes kergendab. Samas võib see viidata millelegi kohutavale ja kurjakuulutavale. Eksida ei saa aga selles, et piltidel on selgelt näha kedagi kükitamas.

Daylenn on nüüdseks juba üheksa aastat kadunud olnud ning asjaolud selle ümber on endiselt kõigile mõistatuseks.

Tagasi üles