Mida teha Lääne-Virumaal?

Copy
Foto: Jäneda Mõis

Jäneda Mõis – Suvise Maagia Keskpunkt

Põhja-Eesti lopsakate metsade ja helkivate järvede vahel asub Jäneda mõis, iidne ja väärikas paik, mis on kandnud sajandeid endas aja võlu ja ajaloohõngu. Suvise päikese all muutub see ajalooline pärl kultuurikandjaks, pakkudes nii teatrielamusi kui ka traditsioonilisi sündmusi, mis toovad kokku nii kohalikud elanikud kui ka kaugemalt tulijad.

Sel suvel muutub Jäneda mõis maagiliseks teatriareeniks. Pullitalliteatris algavad etendused 28. juunil ja kestavad kuni 14. juulini, pakkudes pea igal õhtul erilist elamust. Lavale astuvad andekad näitlejad, kes toovad publikuni maailmakuulsa kirjaniku Jules Verne'i "Draama Liivimaal" põneva loo, mis tõotab pakkuda hingematvaid elamusi ja põnevat draamat. Aasta on 1890 ja Pärnu lähedase "Murtud Risti" kõrtsmik võõrustab ootamatult saabunud külalisi. Hommikul leitakse tormivarju palunud pangakäskjalg suletud ukse tagant tapetuna, kadunud on 15 000 rubla. Politseiülem Eck asub uurima juhtumit, mis paljastab osaliste eluteed ja tõekspidamised, samas kui tõeline mõrvar kindlustab oma alibit valedega. Pinget jagub viimse hetkeni, kuni ootamatu lõpplahendus paljastab vaatajatele mõrvari.

Juulikuu viimane nädalavahetus, 27.-28. juulil, on aeg, mida paljud põllumajandusega seotud inimesed juba ammu ootavad – Jäneda Talupäevad. See on aeg, mil kogu mõisakompleks elavneb ja täitub rõõmsate häältega. Traditsiooniliselt pakutakse talupäevadel ehedat ja maitsvat talutoodangut – sinki, vorsti, suitsuliha ja -kala, aiasaadusi. Talutehnika ja tööks vajalikud tööriistad ootavad ostjaid. Puukoolid toovad müüki oma toodangu ning käsitöötegijad aitavad kasvatada veimevakka. Lisaks huvitavale laadaplatsile tasub sisse astuda ajaloolisse mõisahoonesse, mis pakub võimalust süveneda Jäneda rikkalikku ajalukku ja arhitektuuri.

Pärast päevaseid seiklusi ja elamusi ootab sind meie värskelt renoveeritud Aidahotell – väike ja hubane peatuspaik Jäneda mõisa südames. Hotellis on 12 kahekohalist tuba, mis on ideaalne koht pikemaks peatuseks. Naudi rahu ja vaikust, mida pakub mõisa idülliline õhkkond, ning luba endale täielikku lõõgastust.

Jäneda mõis pakub ka erilisi teatripakette, mis ühendavad endas kõik vajaliku täiuslikuks suveõhtuks. Teatripakett sisaldab majutust Aidahotellis, unustamatut teatrietendust Pullitalliteatris ja maitsvat õhtusööki Musta Täku Tallis. See on suurepärane võimalus veeta kvaliteetaega lähedastega ja nautida täielikku elamust, mida Jäneda mõis pakub.

Suvi Jäneda mõisas on midagi erilist. See on koht, kus ajalugu kohtub tänapäevaga, kultuur sulandub loodusega ja igal nurgal ootab sind uus avastus. Tule ja koge suviseid seiklusi, unustamatuid teatriõhtuid ja maalähedast rahu Jäneda mõisas. Siin ootavad sind elamused, mis rikastavad hinge ja jäävad kauaks meelde.

Copy
Tagasi üles