SUUR JA KOLE? Buckinghami palee on saanud külastajatelt väga karme arvustusi

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Kuninglik pere Buckinghami palee rõdul.
Kuninglik pere Buckinghami palee rõdul. Foto: Shutterstock

Populaarne Buckinghami palee, mida külastab enamik Inglismaale reisivatest turistidest, on saanud TripAdvisoris väga vastandlikke arvustusi.

Turistid on kritiseerinud Ühendkuningriigi ikoonilist vaatamisväärsust, nimetades Buckinghami paleed koledaks ja ülehinnatuks.

«See ei näe üldse välja nagu palee. Londoni ümbruses on ilusamaid hooneid, mis näevad rohkem välja nagu palee,» lausus üks pahane turist TripAdvisoris. «See oli liiga rahvarohke, mistõttu oli väga raske häid pilte saada. Minu arvates oli see väga igav,» nentis teine.

«Kõik tahavad seda näha, kuid minu arvates on see lihtsalt suur ja kole hoone, mille ümber on väga kõrge must aed,» ütles USAst külastav turist.

Mõned kurtsid ka siseruumide ekskursiooni, tualettide puudumise ja nõudmise üle, et külastajad ei tohi sees olles kotti seljas kanda.

Kuninglik valvur.
Kuninglik valvur. Foto: Shutterstock

«Me tulime kogu tee välismaalt, et näha seda Buckinghami Palee jama ainult selleks, et ärritavad, mõttetud ja ebasümpaatsed turvatöötajad käsiks meil iga hetk oma kotid kuskile ära panna, kui me viibisime riigiruumide ekskursioonil.»

«Ma pidin igasse punkti paigutatud valvurile pidevalt selgitama, et ma pean oma koti kaasas kandma ja ma ei saa oma kotti kaotada!» kurtis üks pahane külastaja.

Loomulikult ei olnud kõik kuningapalees pettunud. Mõned andsid vaatamisväärsusele oluliselt kõrgema hinnangu ja teised nimetasid paleed kohustuslikuks vaatamisväärsuseks.

«Kuna kuningas oli linnast väljas, hõlmas ekskursioon intiimseid külastusi riigiruumidesse, troonisaali, kuninglikku galeriisse ja hämmastavaid vaateid aiapidude hooajaks algselt üles seatud ruumidesse,» kiitis üks turist.

«Erinevalt enamikust kuninglikest ekskursioonidest kogu Euroopas, oli väga vähe klaasi või köite taga, sest see on toimiv palee.»

Üks väga õnnelik turist postitas ülistava ülevaate vahtkonnavahetusest, mis toimub neli korda nädalas igal esmaspäeval, kolmapäeval, reedel ja pühapäeval alates kella 10.45st. «Puhas klass ja elegants. Inglismaa teab, kuidas hiilgavalt esineda.»

«Me olime isegi tunnistajaks kuulsale vahtkonnavahetusele. Loomulikult tegime palju fotosid. Kindlasti kandke mugavaid jalanõusid ja võtke kaasa vett,» andis nõuandeid rahulolev külastaja.

Buckinghami palee.
Buckinghami palee. Foto: Shutterstock

Buckinghami palee on sajandeid majutanud kuningaid. Kuningas George III ostis palee 1761. aastal, mis oli varem ehitatud Buckinghami hertsogile Buckinghami majaks 1703. aastal. Kuningas ostis selle algselt kuninganna Charlotte'ile, mille tulemusena sai see nimeks The Queens House.

Buckinghami paleest sai Ühendkuningriigi monarhide kodu, kui kuninganna Victoria 1837. aastal ametisse astus. Kuninglik perekond, sealhulgas kuninganna Elizabeth II ja kuningas Karl III, on elanud vähemalt osalise tööajaga selles hoones.

Tagasi üles