10 põnevat uut lennumarsruuti

Copy
Air Canada viib alates juunist Boeing 787 Dreamlinerit kasutades Stockholmist Montreali.
Air Canada viib alates juunist Boeing 787 Dreamlinerit kasutades Stockholmist Montreali. Foto: TJDarmstadt / Wikimedia Commons

Postimehe reisiveeb teeb ülevaate huvitavamatest Euroopast algavatest uutest lennuliinidest. 

LOT Polish Airlines hakkab alates 4. juunist lendama Varssavist Riyadhi Saudi Araabias, teatab Aviation Week. Kui veel mõne aasta eest oli Saudi Araabia turismile üsna suletud, siis nüüdseks on e-viisa saamine ka turismi kaalutlustel lihtne. Kuus ja pool tundi kestvat lendu opereeritakse Boeing 737-8 lennukiga.

Sügisest Skyteami alliansiga liituv SAS paneb juuni keskpaigast käima lennuki Kopenhaageni ja Delta Airlinesi hub'iks oleva Atlanta vahel. Georgia osariigi suurim linn on tuntud virsikute, suure okeanaariumi ja lõunaosariikliku mentaliteedi poolest ning on koduks ka CNNi ja Coca-Cola peakorteritele.

Stockholmist pääseb alates 14. juunist kolmel korral nädalas otse Montreali Air Canada uue otselennuga.

Paljude eestlaste lemmik Tenerife saab aastaringse otseühenduse New Yorgiga, täpsemalt Newarki lennujaamaga: alates 1. juunist liini taasavav United on teatanud, et marsruut jääb sedapuhku toimina ka tuleval talvel. Opereeritakse Boeing 757-200 lennukiga, milles on 16 äriklassi ja 160 turistiklassi kohta.

Septembris algavad ka tänavu otselennud tillukestelt Fääri saartelt üle Atlandi New Yorki, õigemini Manhattanist 97 kilomeetri kaugusel olevale Stewart Internationali lennuväljale, kuhu juba lendab Euroopast ka Islandi odavlennufirma Play. Lennud toimuvad 4. septembrist 9. oktoobrini kord nädalas ning ei hõlbusta ilmselt ühelgi Eesti reisijal USAsse saamist, kuid on siiski märkimisväärsed toreda lennunduskurioosumina ning muidugi ka 54 000 elanikuga saarestiku vaatevinklist.

Fääri saared on New Yorgi osariigiga sügisel mõnda aega ühendatud.
Fääri saared on New Yorgi osariigiga sügisel mõnda aega ühendatud. Foto: Kuvatõmmis Atlantic Airwaysi veebilehelt

Fääri lennukompanii alustas selle hooajalise marsruudiga mullu ning kes soovib vaadata, kuidas nägi välja avalend, saab seda hõlpsasti teha näiteks reisi kaasa teinud Flightradar24 Youtube'i kanalil.

Ka Bukaresti Henri Coandă lennujaamast pääseb alates juunist otselennuga New Yorki. Liini opereerib Rumeenia säästulennukompanii HiSky neljal korral nädalas suvehooajal ja alates oktoobrist kolmel korral talvise sõiduplaani järgi. Hinnad pole paraku eriti odavad: ühe suuna piletihind küll toitlustust, kuid mitte näiteks äraantavat pagasit või lennujaama check-in'i sisaldava hinnatüübi puhul algab 319,99 eurost, teatab One Mile At The Time. 

Tallinnast hakkab alates 25. maist pääsema Air Balticu otselennuga Burgasesse Lõuna-Bulgaarias. Lennud toimuvad kahel korral nädalas kuni septembri lõpuni ja odavaimad piletid on veel hilissuveks saadaval hinnaga 99 eurot suuna kohta.

Bulgaariasse on lihtsam pääseda ka Helsingist: 3. juunil alustab otselendudega Sofiasse Norwegian. Seegi liin toimib kahel korral nädalas ja oktoobriks oli artikli avaldamise ajal võimalik üheotsapileteid leida veel 60 euroga.

Kes hindab sihtkohana temperamentset Põhja-Brasiiliat, võib väärtustada asjaolu, et Air France paneb 28. oktoobrist käima kolmel korral nädalas otselennu Pariisi CDG lennujaamast Brasiilia Bahia osariigi pealinna Salvadori. Lennud Deputado Luís Eduardo Magalhães Internationali lennujaama toimuvad kolmel korral nädalas, teatab Aviation Week. Koloniaalarhitektuuri ja afromõjude poolest kuulsa rannikulinna Salvadori ja Pariisi vahel lennatakse Airbus 350 reaktiivi kasutades. 

Salvador on vana sadamalinn, mille ajalugu ulatub aastasse 1549.
Salvador on vana sadamalinn, mille ajalugu ulatub aastasse 1549. Foto: Portal da Copa / ME (victoria.camara) / Wikimedia Commons

Keda kutsub aga hoopis Kuubale (mis raskendaks küll edaspidi USA külastamist, sest Kuubal alates 2021. aastast käinud ei saa ainult ESTA abil Ühendriikidesse reisida), võib alates 17. maist kasutada põnevat võimalust lennata Havanasse Air Chinaga. Hiina lennukompanii võtab reisijaid peale Madridist ning märkimisväärselt on see Air Chinale juba teine Madridi puudutav fifth freedom marsruut: juba mõnda aega on opereeritud Madrisist ka Sao Paulosse.

Tagasi üles