Elon Musk: inimtsivilisatsioon jõuab Marsile 30 aasta jooksul

Christin Krass
, ajakirjanik
Copy
SpaceXi asutaja ja tegevjuht Elon Musk.
SpaceXi asutaja ja tegevjuht Elon Musk. Foto: Frederic Legrand / COMEO / Shutterstock

SpaceXi asutaja Elon Musk esitas Xi platvormil uudset nägemust kosmosereiside ja kosmoses elamise kohta. Sealhulgas väitis ta kindlalt, et 30 aasta pärast on inimesed Marsile oma koloonia rajanud. 

52-aastane Musk vastas Xis (endine Twitter) ühele kasutajale, kes kirjutas, et me oleme ainult mõne aasta kaugusel Marsile maandumisest: «Vähem kui viis aastat mehitamata sõiduks, vähem kui kümme aastat mehitatud sõidu maandumiseks, võib-olla linn 20 aasta pärast, kuid tsivilisatsioon kindlasti 30 aasta pärast.»

Suur osa Muski 183 miljonist jälgijast oli tema väidetest hämmingus, üks kommenteeris: «Loodan, et elan veel kümme aastat, et seda näha.» Teine kirjas: «AI, VR ja nüüd inimesed teisele planeedile elama! Ma ei oodanud, et ükski neist minu elu jooksul tõeks saaks. See on ikka üsna uskumatu!»

Enne Falcon 9 raketi viimast starti teisipäeval (14. mail) kirjutas Elon Musk: «SpaceXi missioon on laiendada inimteadvust Marsile ja seejärel tähtedeni.»

Allikad: X, The Guardian, Spacex.com

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles