Mida teha Ida-Virumaal?

Foto: Aidu veespordikeskus

Aidu Veespordikeskus – Selle suve kuumim sihtkoht: seiklus, sport ja puhkus!

AVAME JAANIPÄEVA PAIKU, täpsem info meie sotsiaalmeediast!

Tule ja koge midagi tõeliselt erakordset Aidu Veespordikeskuses! See ainulaadne veespordisihtkoht pakub unustamatuid elamusi, kus maa ja vesi, tööstus ja loodus, sport ja kultuur moodustavad täiusliku sümbioosi. Maalilises Aidu karjääris ootavad Sind seiklused, mida ei leia kusagilt mujalt. Lubame, et oled tugevate emotsioonide kütkes veel päevigi hiljem, kui oled Aidust juba lahkunud.

Aidu Veespordikeskus on ideaalne koht, kus veeta aega veesõpradest semude ja perega. Soovitame tulla suurema seltskonnaga ja broneerida aeg ette, et saaksime pakkuda parimat teenuste valikut. Keskuses saab korraldada suvepäevi, seminare ja muid üritusi, kus toitlustus, saun ja välibassein tagavad täiusliku kogemuse.

Rannaala, kus päevavarjude all terrassil asub kohvik, on keskuse kuumim koht. Siin asub varustuse laenutus, päevitustoolid ja madal rannavesi, kust avaneb vaade kogu laguunile. Vaata ja ela kaasa lainelauduritele ja e-surfaritele.

Rannaala hitid on wakepark ja e-Foiliga sõitmine. Elektrimootoriga surfilaud tõstab Sind allveetiiva abil kuni 75 cm kõrgusele veepinnast – see on täiesti uudne kogemus, kus saad vee kohal lennelda. Veelaua sõiduks on vees 300-meetrine tross, mille mehhanism tõmbab veelaudureid üle erinevate obstaaklite, et sõit oleks võimalikult nauditav. Neile, kes eelistavad rahulikumaid tegevusi, on olemas ka kahekohalised veejalgrattad, millega on mõnus vee peal liikuda.

Leia endas üles ka maadeavastaja (Aidu puhul veedeavastaja) ja asu uurima Aidu veemaailma. Kokku on ligi 40 kilomeetrit, mida aerutades, kanuutades või SUP-lauaga seigeldes kogeda. Kanuumatkadel näed põnevaid kohti nagu vanad settebasseinid ja veega täitunud tranšeed, mida täna nimetame laguunideks. Vesi on klaar ja selge, andes võimaluse näha salapärast veealust maailma.

Kolmesed kanuud on väga kindlalt vee peal liuglejad, neid juba naljalt ümber ei pööra. Seega on igaüks oodatud kanuusõitu proovima. Lisaks ootavad Sind SUP-lauad, millega on väikse lainetusega vees eriti hea sõita. Vesi kanalites ja laguunides on nii selge, et SUP-itamisel võib jääda mulje, nagu hõljuksid vee kohal.

Neile, keda vesi ei tõmba, on keskuses Fat Bike rattad, millega on kiviklibusel ja künklikul (kuu)maastikul mõnus liikuda. Saadaval on ka kaks e-Fat’i, mis hõlbustavad ka kõige kogenematul ratturil teistega sammu pidada. Suve teises pooles avatakse ka 18-korviline AAA klassi discgolfirada, mis teeb 3,5 km pikkuse ringi.

Aidu on üks suur ringmajandusprojekt. Karjääri rajamisel 1974 kadusid Aidu, Aidu-Nõmme ja Aidu-Liiva külad ning üle 200 perekonna oli sunnitud oma kodudest lahkuma. Eesti Energia Kaevandused AS teostas 2012. aastal Aidu karjääri sulgemiseks ja ohutuks muutmiseks korrastustööd, mille käigus tasandati ja metsastati maapind ning rajati sõudekanali süvis. Karjääri sulgemisel ja vee pumpamise lõppemisel täitusid karjääri lõunaosas asuvad väljaveoteed veega ning tekkis omanäoline kunstveekogude süsteem.

Sõudekanalil on pikkust 2,3 km, laiust 160 m ja sügavust 3 m. See vastab rahvusvahelistele nõuetele ja on ainus tehiskanal Põhjamaades ning Baltikumis.

Esimest korda Aidu Veespordikeskusesse jõudnud külastajatele on ülevoolavad emotsioonid garanteeritud. Unikaalne taust, mida annavad Kirde-Eesti kaevandused ja tööstuslik minevik, muudab selle paiga erakordselt võimsaks. Aidu karjääris on alanud uus ajajärk, mis keskendub positiivsele tulevikule ja karjääriala arendamisele. Tänaseks on arendustega jõutud nii kaugele, et kohe avatakse esimene hooaeg.

Aidus saab minevikupärandist tulevikukeskus, kus vanast energiast saab tulevikuenergia.

Kohtume seal!

Seiklusrikas päev Kaevandusmuuseumis

Suvepuhkust planeerides ja suviseid elamusi otsides võta suund Ida-Virumaale ja külasta Kaevandusmuuseumi– see on suurepärane võimalus avastada uusi ja põnevaid paiku ning veeta aega koos pere või sõpradega.

Valides ööbimisega elamuspaketi „Energialaks" veedad Kaevandusmuuseumis aktiivse ja värvika päeva, mille lõpetab lõõgastav saunaõhtu. Programmis on maa-alune ekskursioon kaevandusmuuseumis ja rikastusvabrikus, seiklusmatk looduses, karjäärisafari Aidu tööstusmaastikul, lisaks õhtusöök ning pärast kosutavat und hommikusöök.

Kaevandusmuuseumi territooriumil on võimalik telkida või ööbida retromajutuses, mis mahutab korraga 34 inimest. Maa-alusel giidituuril jagub nii romantikat kui judisevat põnevust ning saate proovida isegi puurimist! Muuseumil on oma metroo – maa-alune kaevurirong, kuhu mahub korraga 35 inimest, ning kaevurisöökla. Lisaks on võimalik tellida erinevaid aktiivseid tegevusi nagu karjäärisafari või kanuu, kummiparve või kaatriga sõitmine. Saab katsetada seinaronimist ja laskumist, maasturitega varingute veerel ringi rallimist ning tellida meeskonnamänge. Läheduses leiab hulgaliselt tasuta vaba aja veetmise võimalusi, näiteks rulluisurada, rulapark ja discgolfi rada.

Oodatud on nii väiksed seltskonnad kui bussitäied. Näiteks eelmisel aastal korraldasid Kaevandusmuuseumi territooriumil oma kokkutuleku 5000 jahimeest ning kuigi otseselt karavaniparklat pole, peeti mullu seal 260 karavaniga üle-eestiline karavanautode kokkutulek.

Kaevurimuuseumi külastus on elamus, täis ajalugu, uusi kogemusi ja ühiseid mälestusi!

Kestlik luksus ja muretu puhkus Karukella puhkemajas

Kui väärtustad kestlikku elustiili ning otsid kohta, kus saaksid ideaalselt seda praktiseerida, siis Karukella puhkemaja on just Sulle mõeldud. See on üks väheseid Rohelise Võtme ökomärgisega turismiobjekte Ida-Virumaal, kus keskkonnasõbralikkus ja luksuslik mugavus käivad käsikäes.

Romantilises puhkemajas on viis privaatset tuba kuni kümnele inimesele, lisaks 5 lisakoha võimalus. Muidugi ka saun ja väliterrasil 24/7 soe kuumaveebassein ning elektriautolaadija. Siin kohtuvad luksus ja hubasus, pakkudes rahulolu ka kõige nõudlikumale külalisele.

Karukella puhkemaja sobib suurepäraselt nii peredele- sõpruskondadele, kes soovivad suvist seiklust kui ka väiksematele ettevõtetele- tiimidele, kes plaanivad korraldada suvepäevi või tiimiüritusi.

Maja esimesel korrusel asub täisvarustuses kööginurk ja avar söögisaal, mis on varustatud espressomasina ja absoluutselt kõige muuga, et söögitegemine kulgeks sujuvalt. Puhkemaja toad on helikindlad, tagades külalistele täieliku privaatsuse ja magusa une - mugavad voodid on varustatud kvaliteetsete Proftexi tekkide ja patjadega, tagades sügava ja kvaliteetse une. Suvisel ajal on kõikide akende ees sääsevõrgud, tagamaks rahuliku une ilma putukate rünnakuta.

Karukella puhkemajas on väliterrassil asuv kuumaveebassein, kus vesi on kogu aeg soe. Basseini mahutavus kuni kümme inimest tagab mõnusa lõõgastumise nii pere kui sõpradega.

Puhkemaja on ideaalne koht privaatselt olemiseks, seal ei ole teisi kliente ega kohta te klienditeenindajaid. Sisehoovis on grillmaja, kus saab mõnusalt aega veeta ning nautida üheskoos valmistatud maitsvaid roogi. Lisaks saab hoovis mängida erinevaid vabaajamänge, lastele on mängumaja ja liivakast ning jõe kaldal asumine annab võimaluse pärast sauna vees end jahutada.

Karukella puhkemaja asukoht otse Seiklusmaa südames aitab luua Sinu seltskonnale vahvaid mälestusi - erinevad seiklused endisel tööstusmaastikul on need, mida kusagilt mujalt Eestist ei leia. Tutvu erinevate vaba aja tegevustega Karukella kodulehel, alustades lauamängudest, erinevatest koolitustest ning lõpetades ekstreemsete safaritega.

Karukella puhkemaja on loonud muretu keskkonna, kus puhkuse ajal ei pea tegema mööndusi oma harjumuspäraste standardite osas- kõik on olemas ja rohkemgi veel.

NB! Broneeri varakult, sest selleks suveks on kõik nädalavahetused juba välja müüdud! Kuid mis saaks veel parem olla, kui tuua oma suvepuhkuseks kõik põlvkonnad ühise katuse alla ja ettevõtetel ohverdada üks tööpäev ja panna oma tiim tundma ühtse perena juba nädala sees.

Avasta Ida-Virumaa ilu! Tule ja veeda puhkus Mäetaguse mõisakompleksis von ROSEN SPA hotellis 

Mitmekülgse looduse, ajalooliste paikade ja kaunite liivarandade poolest tuntud Ida-Virumaa pakub rohkelt avastamisrõõmu! Olgu tegemist suvise perepuhkuse või hoopiski romantilise väljasõiduga, saab aja maha võtta imeilusas ja privaatses von ROSEN SPA hotellis.

von ROSEN SPA paikneb Mäetaguse aleviku iidse mõisapargi servas. Privaatses, armsas ja koduses hotellis on kokku 25 tuba ning mitmekülgne spaa pakub ujumisvõimalusi, massaažibasseini, mullivanni, auru- ning Soome saunu. Samuti on soovi korral võimalik rentida privaatsaun. Majutuse hinna sees on piiramatu spaa kasutamine saabumispäeval, hommikuujumine ja hommikusöök.

Lisaks spaale saab broneerida massaaže ja näohooldusi, millega saab tutvuda SIIN.

Ka maitseelamused von ROSEN SPA-s on esmaklassilised! Aastaringselt pakutakse hotelli restoranis tuntud Eesti tippkoka Joel Ostrati koostatud toidumenüüd. Suvel laieneb restoran ühtlasi hubasesse sisehoovi.

Ida-Virumaal on palju avastada ning tegevusi jagub nii kultuuri-, matka-, ajaloo- kui spordihuvilistele.

Põnevad paigad, mida külastada:

  • Kaevandusmuuseum

  • Kiviõli Seikluskeskus

  • Alutaguse Seikluspark

  • Alutaguse Rahvuspark

  • Aidu Veeseikluskeskus

  • Mäetaguse discgolfi park

  • Selisoo matkarada

  • Valaste juga

Ida-Virumaal asuvad ka Eesti pikimad rannad, Narva-Jõesuu- ja Peipsi rand. Vaatamisväärsus on ka Ontika paekallas, mis on Eesti kõrgeim kallas. Lisaks paikneb Mäetagusel üks Eesti parimaid discgolfi parke, kus saavad kätt proovida nii algajad- kui kogenud mängijad. Kellele meeldib adrenaliin, siis tasub proovida ka džiibi safarit, mis viib osalejad ekstreemsetesse maastikutingimustesse. Tegevuste kohta, mida Ida-Virumaa pakub, loe lähemalt SIIT.

Avasta paiku omal käel või pane kokku vastav programm koostöös seiklusfirmaga 360 kraadi.

Tule ja puhka koos pere ja sõpradega Ida-Virumaal! Tutvu lähemalt ja broneeri: www.vonrosen.ee

 

Copy
Tagasi üles