Miljardeid teeninud lennukompanii asus töötajaid üle kuldama

reis.postimees.ee
Uuendatud 14. mai 2024, 14:32
Copy
20 nädala lisapalk annab põhjust rõõmustamiseks.
20 nädala lisapalk annab põhjust rõõmustamiseks. Foto: Emirates

Üks edukas lennukompanii maksab enam kui 100 000 töötajale preemiaks ligi poole aasta palga.

Majanduslangusega Eestis maksavad tööandjaid preemiaid üsna ettevaatlikult ning linna- ja riigiametnikele väljakäidud rammusad lisatasud tekitavad kohati isegi kadedust. Globaalses lennunduses on pärast pandeemiapiirangute kadumist käes aga head ajad ja paljud lennufirmad mõõdavad aastakasumit miljardites. Araabia Ühendemiraatide lennufirma Emirates pani eelmisel aastal tasku 18,7 miljardit dirhamit (see on umbes 4,72 miljardit eurot), mis on Emiratesi parim finantstulemus läbi aegade ning on nüüd on firma otsustanud maksta kõigile töötajatele preemiaks nende 20 nädala palga, mis lisatakse maikuu töötasule.

Timeout Dubai märgib, et suurel lennufirmal on töötajaid 112 406. Väljaanne The National meenutab aga, et 2023. aastal maksis Emirates 50 000 töötajale preemiaks summa, mis võrdus nende 24 nädala palgaga. Tuleb meeles pidada, et preemiat arvestatakse baastasult, millele ei lisandu päevarahad ja muud tasud, mis moodustavad lendava personali igakuisest teenistusest olulise osa. 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles