Kultuuripealinna suve avapauk kulmineerub suure ühissuudlusega

Copy
Foto: Mana Kaasik

Kuigi täna on ilm veel jahedavõitu, tõotab nädalalõpp tulla kuum. Kultuuripealinn kogus kokku kevade lõppu kuulutavad üritused, et võtta üheskoos vastu kultuurirohke suvi. Alanud sündmustest tulvil nädal kulmineerub laupäeval Eurovisiooni hittide kontsertlavastuse ja romantilise ühissuudlusega.

«Tartu ja Lõuna-Eesti on sel nädalal täis noorust ja armastust!» rääkis Tartu 2024 teabe- ja turundusjuht Marili Vihmann. «Suve avapaugu nädala oodatuim sündmus on hoolivuse ja lugupidamise algatus «Suudlev Tartu», mil toimub Eesti ajaloo esimene ühissuudlus.»

Tasuta «Suudleva Tartu» kontsertetendus laupäeval, 18. mail tähistab Eesti Eurovisioonil osalemise 30. aastapäeva. Üles astuvad Conchita Wurst (Austria), Victor Crone (Rootsi) ja paljud Eesti armastatud Eurovisiooni tähed. Tegevused algavad juba päev varem, kui Tartu võõrustab rahvusvahelist seksuaalhariduse konverentsi «Esimene suudlus».

Suve avanädala programmist leiab kontserte, arutelusid, pidusid, lavastusi, näituseid ja palju muud põnevat. Nädalalõpp toob tudengilinna tuhandeid Tartu Ülikooli vilistlasi. Sel ajal leiab rohkelt taaskohtumisi, legendaarsete õppejõudude loenguid ja taaselustatud tudengitraditsioone. Toimub ühislaulmine peahoone ees, rongkäik ja pidu spordihoones.

Tartusse rändab esimest korda [eel]arvamusfestival, mis muudab elavaks arutelu paigaks Keskpargi ning videosilla teel mitmed linnad üle Euroopa. Roheliste rattaretke keskkonna- ja kultuuriprogramm tutvustab Lõuna-Eesti eri piirkondi. Riigikohtu õiguskohvikus saab arutada riigikohtunikega kultuurist ja sellest, mis südamel ning väisata ajaloolist maja. Toomemäe äratab ellu «Elupäästja» installatsioon. Tartus ja Lõuna-Eestis on avatud rohkelt näitusi ja kogukonnaüritusi ning öist vabadust annab muuseumiöö.

Tagasi üles