NÄDALA REIS Enne kui lähed kogu perega reisile

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Reisipere Anne, Madis ja Kristjan mullu kevadel Omaanis. Kassikutt Kiisu ja koeratüdruk Lotte jäid seekord koju. Kristjan on kogenud reisisell, sest käis juba pooleaastasena ära Tai kuningriigis. Ema Anne annab selle loo juures viis kõige tähtsamat soovitust, mida perega reisides silmas pidada.
Reisipere Anne, Madis ja Kristjan mullu kevadel Omaanis. Kassikutt Kiisu ja koeratüdruk Lotte jäid seekord koju. Kristjan on kogenud reisisell, sest käis juba pooleaastasena ära Tai kuningriigis. Ema Anne annab selle loo juures viis kõige tähtsamat soovitust, mida perega reisides silmas pidada. Foto: Erakogu

Lähed elus esimest korda perega reisile ja oled mures: kas oskasid kõigele mõelda ja arvestada kõigi võimalike tagasilöökidega? Tegin sulle kontrollnimekirja.

Õnnestunud perereisi planeerimise saladus on põhjalikus planeerimises. Eesmärgiks peaks olema, et igas reisil veedetud päevas oleks midagi eriliselt ootamisväärset kõigile, mistõttu peaksid saama sõna sekka öelda nii suured kui ka väikesed.

Eksperdid soovitavad lüüa iga päeva kolmeks sektsiooniks (hommik, päev ja õhtu), kuid samas ei tasuks päevakava liiga tihedaks planeerida, sest siis hakkab iga väikegi hilinemine stressi tekitama. Mõnus perereis peaks olema aga võimalikult pingevaba. Arvestada tasuks ka kõigi reisile minejate iseloomu ja võimet rutiinset ühest kohast teise liikumist taluda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles