Dubais vihmahoogudest tekkinud lennujaamakaos laheneb vaevaliselt

reis.postimees.ee
Uuendatud 18. aprill 2024, 21:31
Copy
Foto: Dubai Internationali lennujaama läbis mullu ligi 87 miljonit reisijat. Kui töö lennujaamas seiskub, on rütmi tagasi saada keeruline.

Ebatüüpiliselt ägedad vihmad paiskasid lennugraafikud Dubais ja teistes regiooni lennujaamades segi. Hommegi on oodata osa lendude ärajäämist, toimuvad on aga reisijaid väga täis.

Viimase kahe päevaga sadas Dubais alla vihma rohkem kui kahe aasta norm. Lähis-Ida suurimaks lennusõlmeks olevas Dubais on lennujaam pärast maandumisradade vihmavee alla jäämist küll tööd taasalustanud, kuid CNNi teatel viibib terminalis väga palju reisijaid, kelle lennud viimastel päevadel tühistati. Dubai lennujaam palub reisijail kohale saabuda vaid siis, kui nad on saanud kinnituse, et nende lend toimub. Neljapäeval jäi CNNi andmeil ära 549 lendu, millest 302 pidid olema rahvusliku lennukompanii Emirates lennud.

Lendude varasem ärajäämine on tinginud selle, et lähipäevil pole paljudel marsruutidel ühtegi vaba kohta. Näiteks on esimene broneeritav otselend Dubaist Frankfurti alles 23. aprillil, Amsterdami (4959-eurose hinnaga) aga 22. aprillil. Londonisse saaks lennata juba 19. aprilil, kuid pileti hind otselennule on soolased 2321 eurot. Odavaim lennupilet otselennule Dubaist Pariisi maksab laupäevaks 5546 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles