Noored Eesti muusikud esitavad Raimond Valgre loomingut uues kuues

Christin Krass
, ajakirjanik
Copy
Keelpillikvintett Lõõm.
Keelpillikvintett Lõõm. Foto: Erakogu

Eesti džäss-keelpillikvintett Lõõm asus 5. aprillil kodumaal tuurile, esitades meie oma svingikuninga Raimond Valgre loomingut. 

Lõõm on ainulaadne Eestis tegutsev keelpillikvintett, kelle repertuaar koosneb džäss- ja pärimusmuusikast ning nende kahe sünteesist. Üheskoos kombatakse keelpillide piire, jäljendades parmupilli ja perkussiooni ning luues seekaudu sümfoonilise ja bändiliku atmosfääri.

Koosseis alustas oma tegevusega poolteist aastat tagasi ning selle aja jooksul on nad kätt proovinud nii džässi- kui ka folgimaastikuil. Pälvinud tiitli Noor Pärimusbänd 2023, avanes Lõõmal võimalus anda täispikk kontsert Viljandi Pärimusmuusikafestivalil. Kuid nüüd on uued tuuled puhunud viieliikmelise keelpillikoosseisu just Raimond Valgre muusika juurde. Miks? Bändi ninamees Johan Kristjan Aimla selgitab seda nii: «Raimond Valgre on Eesti džässiklassik, kuid harva mängitakse tema lugusid kui džäss-standardeid. Me tahame instrumentaalseadetega just seda konteksti avada.»

Lõõm on tunnustatud omavahelise lavalise energia poolest, mis kütkestab kuulajaid särtsakamates palades ja paneb kaasa õõtsuma malbemates. Kuidas noorte omavaheline keemia ja uhiuued seaded svingikuninga hittidest kõlama hakkavad, saab kuulda veel neljal kontserdil.

Lõõm on ainus Eestis tegutsev džäss-keelpillikvintett. Sel aastal on Lõõm võtnud kavva Raimond Valgre muusika, et teha kummardus meie kodumaisele svingikuningale. Esitusele tuleb uus ja mitmekülgne Johan Aimla seatud muusikaline materjal.

Koosseis:

Johan Kristjan Aimla (viiul), Sandra Helena Valdma (viiul), Lisanna Kadarik (bassviiul), Kristin Klesment (vioola), Anton Hannes Karin (tšello).

Kontserdid: 

R 12. aprill Schloss Fellin (Viljandi)

L 13. aprill Kohila mõisakool (Kohila)

P 14. aprill kultuuriklubi Baas (Rapla)

T 16. aprill Saue kontserdisaal (Saue)

Piletid ja lisainfo leiad siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles