VAATA ÜLE Millised kevadised üritused sel nädalavahetusel Eestis toimuvad?

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Nüüd on küll kevad nii õhus kui hinges täiesti päral ja nädalavahetus pole enam mägede taga, seega tasub vabade päevade plaanid varakult paika panna – nii jõuab rohkem ette võtta. Mida siis sel nädalavahetusel teha ja kuhu minna?

Kui süüa, siis hästi

Mõnus eine koos sõprade või lähedaste seltsis pühib pea argirutiinist ja töömõtteist puhtaks. Olete nõus? Aga kuhu poole sammud seada, kui tahaks lemmikutele vahelduseks külastada mõnd uut kohta? Kogeda teistmoodi elamusi? Mekkida uutmoodi maitseid? Minge näiteks Saaremaale!

Saaremaal on neil päevil käimas restoranide nädal. Söögikohti on restoranide nädala valikus suisa mitu korda rohkem kui nädalas päevi ja teemanädala menüüdes troonivad kohalikud kvaliteetsed toorained. Vaid mine ja maitse! Ja vaata, kas saarel on krookused oma värvilised ninad juba mullast välja pistnud.

Mandri-Eestiski toimub toredaid toiduüritusi. Näiteks Moe muuseum-külastuskeskuse Kurbergi saalis ootab gastronoomiahuvilisi üks mõnus õhtusöök. Nii et kui tahad veeta reede õhtu Prantsuse veinide ja kauni muusika seltsis, siis õhtusöögil «Prantsusmaa on MOEs!» saab seda teha.

Vaimutoitu ikka ka

Etenduskunstide austajatel on eeloleval nädalavahetusel võimalusi meelt lahutada nii mitmes kohas üle Eesti, et tuleb lausa valida, kuhu minna, sest päris igale poole parimagi tahtmisel korral lihtsalt ei jõua.

Alfred Hitchcocki talendi fännide rõõmuks on Ugala teater toonud lavale John Buchnani romaanil ja Hitchcocki filmil põhineva ülikiire spioonikomöödia «39 astet». Tempokas lugu hargneb lahti 1930ndate alguses Inglismaal. Loo peakangelane Richard Hannay satub kurjategijate sihtmärgiks, kui tutvub juhuslikult kauni daamiga. See kohtumine pöörab Hannay elu täiesti pahupidi ning järgneb peadpööritav seiklus, mille käigus peategelane püüab takistada Inglismaa riigisaladuse sattumist vaenlaste kätte, kohtub veel nii mõnegi kauni daamiga, aga eeskätt püüab ise ellu jääda. Mitmeid nimekaid auhindu võitnud etendust «39 astet» saatis tohutu menu nii Broadwayl kui West Endis.

Pärnu Endla teatri mängukavas on Maksim Gorki draama «Suvitajad». Lavastaja Ingomar Vihmari sõnul on tegu kirgliku ja revolutsioonilise näidendiga, milles Gorki on ära tabanud midagi inimeseks olemisele igiomast ning mis on oma traagilisuses ülikoomiline. Ja vastupidi. Et neis mitmemõttelistes sõnades ise veenduda, tuleb laupäeval minna Endlasse tükki vaatama.

Meelelahutust jagub ka pealinna. Reede õhtul astub teater-baaris Heldeke! üles Briti päritolu koomik Jack Holmes. Tema uus šõu «Light in the Dark» käsitleb elu raskeimate momentide kompimist. Hirmu, läbikukkumist ja mentaalset tervist avatakse aususe ja lustlikkusega, kui aga armastust, surma ja südamevalu harutatakse lahti ning valgustatakse, et näidata, kuidas me inimestena oleme omavahel sarnasemad, kui seda võime arvata.

Kultuurikeskuses Kaja paneb töönädalale punkti Daniel Veinbergsi stand-up soolotund «Armutu». «Armutu» on südamlikult toksiline kogum lugusid, anekdoote ja riffe, mida Veinbergs on Eesti ja Austraalia publikute ees viimased kaks aastat lihvinud.

Oodatud puhkepäevad on kohe-kohe käes ja oi kui palju lahedaid vaba aja veetmise võimalusi. Eks ole ju hea tunne!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles