Kus Finnairi lennukid kütusekriisi tõttu plaaniväliseid maandumisi teevad?

reis.postimees.ee
Copy
Tallinna lennujaamas nähti Finnairi Airbus 350 lennukit 2020. aasta kevadel, mil sellega tarniti Eestisse kaitsekitleid ja -maske. Riiat ja teisigi Euroopa linnu külastavad suured Finnairi pikamaalennukid praegu aga tankimise eesmärgil.
Tallinna lennujaamas nähti Finnairi Airbus 350 lennukit 2020. aasta kevadel, mil sellega tarniti Eestisse kaitsekitleid ja -maske. Riiat ja teisigi Euroopa linnu külastavad suured Finnairi pikamaalennukid praegu aga tankimise eesmärgil. Foto: Sander Ilvest

Põhjanaabrite lennufirma pikamaalendudel võivad kliendid märtsi lõpuni saada juurde ühe «tasuta» maandumise ja stardi. 

11. märtsil Soomes alanud streigi tõttu on Helsingi Vantaa lennujaamas probleeme kütuse tarnimisega ja seetõttu tangivad paljud Finnairi lennukid välismaal. Helsingin Sanomates ilmunud artikli põhjal tangitakse Euroopa lendudel lennukeid sihtpunktriikides, pikamaalendudel tehakse aga erakorralisi tankimispeatusi, mis pikendavad lennuaega umbes tunni võrra. Kus need peatused aga toimuvad?

Finnairi pressiesindaja Päivyt Tallqvist sõnas Postimehe reisiveebile, et näiteks New Yorgi lennud tangivad Stockholmis, Souli lennud Budapestis ja üle põhjapooluse Tokyosse viivad lennud samuti Stockholmis. Kütusepeatuste kohta antakse klientidele infot enne lendu. Tallqvisti sõnul on kütusepeatused osa Finnairi meetmetest, mille eesmärk on streigi mõju vähendamine klientidele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles