ÜLEVAADE Neid üritusi tasub sel nädalavahetusel külastada!

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Foto: ekvilibrist

Kui sündmuste kalendrit vaadata, on selge, et märtsi teisel nädalavahetusel ei ole põhjust kodus igavleda. Üle Eesti on toimumas igasuguseid põnevaid ettevõtmisi, mille seast leiab meelepärast ajaviidet nii spordifänn, muusikasõber kui ka kirglik saunalemb. Siin on plaanide tegemiseks väike assortii üritustest, kuhu sel nädalavahetusel minna võiks.

Adrenaliinilaks jäises vees

Millal siis veel, kui mitte praegu võtta pere või seltskonnaga ette üks närvikõdist tulvil kärestikusõit Eesti pikimal jõel. Kevadise suurvee ajal on Võhandu jõe ääres liivapaljandid ja koopad hästi vaadeldavad, vesi kõrgem kui suvel, kandes parvetajaid hästi edasi. Kummiparvematk Võhandul ehk rafting kestab paar-kolm tundi. Adrenaliini jagub rohkem kui küll, aga karta pole vaja, sest kummiparved on kiired, stabiilsed ja kuivad.

Kui mõte külmas vees ulpimisest tundub pelutav, siis ei pea ju ise ilmtingimata veele minema. Võib hoopis vaadata teisi hulljulgeid, kes jahedaid olusid trotsides end jäises vees proovile panevad. Tallinnas võtavad naistepäeval mõõtu taliujujad. Kargesse merevette sukeldudes üritavad nad püstitada uusi rekordeid. Võistluse kõrghetkeks on katse alistada osalejate arvu maailmarekord taliujumise teateujumises. Korraldajate eesmärgiks on saada teatevõistlusel osalema vähemalt tuhat taliujujat.

Suusatama või korvpallimängule

Olgugi et kevad taob trummi üha valjemalt, ei ole talispordialad oma varustust lõplikult kokku pakkinud ja siin-seal Eestis saab veel suusatada. Koguni nii hästi suusatada, et teha terve maratoniringki ära. Haanjas toimub sel laupäeval pikkade traditsioonidega klassikalises tehnikas Haanja suusamaraton. Spordiüritusel on võimalik suusatada 43- või 22-kilomeetrisel distantsil. Lisaks on lastele mõeldud rajapikkused. Kui ise võistelda ei tihka, siis võib minna raja äärde ergutama. Pealtvaatajatele on üritus tasuta.

Publikuna saab laupäeval elada kaasa ka tubasematele spordialadele, nagu näiteks korvpallile. Tallinnas Nord spordihoones lähevad Eesti-Läti korvpalliliiga kohtumises vastamisi Tallinna Kalev/SNABB ja lätlaste BK Liepāja.

Muusikast saunatamiseni

Kes kiirustab, jõuab veel täna, 7. märtsi õhtul Estoniasse kontserdile. Rahvusooper Estonia orkestri esituses ja Arvo Volmeri dirigeerimisel tulevad sümfooniakontsertide sarjas ettekandele kõik Jean Sibeliuse sümfooniad. Kuues sümfoonia d-moll op. 104 on Jean Sibeliuse üks mõistatuslikemaid sümfooniaid. Selles puudub teise ja viienda sümfoonia heroiline ning triumfeeriv emotsioon ja neljanda sümfoonia mõtlik süngus. Väga sobiv sissejuhatus peagi algavale nädalavahetusele!

Muusikat jagub ka puhkepäevadesse ja Tallinnast kaugemalegi. Laupäeval annab Muhumaal Pädaste mõisas autorikontserdi Stig Rästa, kes lisaks oma erilises võtmes laulude esitamisele vestab pajatusi, kuidas muusikapalad tekkisid. Pärast kontserti saab oma meeled avada erilisel neljakäigulisel õhtusöögil, mille on spetsiaalselt selleks õhtuks loonud peakokk Achim Braitsch, kes on tuntud oma kulinaarsete meistriteoste poolest. Seega kui reedel naistepäeva tähistada ei jõudnud, siis laupäev annab selleks uue võimaluse.

Üks nädalavahetuse hea tuju soovitus veel. Peipsi järve äärses Varnja alevikus peetakse Sibulatee saunafesti, kuhu võib minna ilma suuremate ettevalmistuseta. Kaasa tuleb võtta ujumisriided ja muud vajalikud kostüümid ning kamba peale üks liikumisvahend, sest üritusel osalevad saunad on mööda Sibulatee piirkonda laiali pillutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles