SUUR PÕLENG VALENCIAS Kohalik eestlane: kuulda on karjeid ja naabritel soovitatakse kodudest lahkuda (2)

Triin Palmipuu
, naine.postimees.ee ajakirjanik
Uuendatud 22. veebruar 2024, 21:38
Copy

Täna, kohaliku aja järgi kella 17.30 ajal puhkes Hispaanias Valencias kortermaja neljandal korrusel põleng, suur tuul põhjustas tulekahju kiire levimise läbi kogu korrusmaja. 

Tuletõrjujad üritavad tuld kustutada, kuigi tuul ja kuumus raskendavad päästetöid, praegu on vigastatud kaks tuletõrjujat. Viimaste uudiste järgi on päästetöötajad soovitanud naabruses elavatel inimestel kodudest lahkuda, sest on oht, et sädemetest süttivad ka lähedal asuvad hooned. 

Valencias elav eestlane, kes palus anonüümseks jäämist, saatis sündmuskohalt videoklipid. Tema sõnul on olukord rusuv ja inimesed paanikas. «Veel tund pärast tulekahju algust oli majast kuulda karjeid, mitmed jäid lõksu, sest tuli levis nii kiiresti.» Mehe sõnul on 138 korteriga korrusmaja põleng talle teadaolevalt tõsiseim, mis Valencias juhtunud on. 14-korruselist maja kustutab üle kahekümne tuletõrjeauto. 

Pole teada, kui palju inimesi on kannatada saanud, kohaliku meedia teatel võis hoonesse inimesi lõksu jääda. Vigastatute jaoks on rajatud tulekahjupiirkonda välihaigla.  

BBC andmetel töötavad tule kustutamise kallal enam kui 20 tuletõrjemeeskonda. 

Tulekahju Valencias.
Tulekahju Valencias. Foto: Erakogu
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles