SUUREJOONELINE Täna avati Eesti kõigi aegade suurim turismimess

Postimees Reis
, reis.postimees.ee
Copy
Tourest 2024.
Tourest 2024. Foto: Arno Mikkor

Täna avati Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses kolmepäevane Baltikumi suurim turismimess Tourest. Mitmekülgsel messil saavad külastajad tutvuda üle 400 eksponendiga, nende seas nelja erineva kontinendi sihtkohtade ja kõigi Eesti maakondade puhkamis- ning seiklusvõimalustega.

«Mess on alanud hoogsalt ning inimeste huvi põnevate sihtkohtade ja elamuste vastu ei ole raugenud. Tänavune Tourest on ootamatuid eksponente ja kaasahaaravaid tegevusi täis ning ootame publiku suurt huvi, sest Eesti inimene lihtsalt armastab reisida,» ütles Eesti Turismi- ja Reisifirmade Liidu president Külli Karing.

Tourest on reisisõpradele Eesti Näituste messikeskuses avatud 8.–10. veebruarini iga päev kell 10–18 ja pakub igale pereliikmele ohtralt kogemusi. Messihallis Global Village on esindatud nii Euroopa lemmiksihtkohad kui ka eksootilisemad paigad, nagu näiteks Jaapan, Malta, Egiptus, Tansaania ja Gruusia. Reisikorraldajad lubavad külastajatele pakkuda üllatavaid lennusihtkohti ja ostueeliseid ning lisaks leiab saalist kämperite lahendusi autodele, praktilisi matkatarbeid ning nutikaid voodeid.

Messihallis «Puhka Eestis» tutvustavad kodumaiseid puhkusevõimalusi Eesti maakonnad, suuremad ja väiksemad linnad, väikesaared ja eripiirkonnad. Külastajateni tuuakse siseturismi parimad palad alustades nii spaadest ja seiklus- ning avastuskeskustest, lõpetades muuseumide ja ooperipäevadega.

Hulgalistele sihtkohtadele lisaks saab hallis «Elamused ja maitsed» tutvuda erinevate Eesti pärimuspiirkondade toitudega, uudne Pööningubasaar toob külastajateni kohalikud ja välismaised käsitöökaubad ning huvilised saavad osa võtta põnevatest loengutest ja töötubadest.

Sinise Baari vallutab EKA muinsuskaitse osakond ning seal avatakse kunstiklubi, kus lisaks näitustele saab toetada tudengite tegemisi, soetades nende loomingut. Messikeskuse peasissepääsu juures saab külastada nelja vähiliidu mobiilset kabinetti ning reedel ja laupäeval pakub Laste Küla ala tegevusi pere noorematele liikmetele.

Tourest 2024 programmi, eksponentide ja piletiinfoga saab tutvuda lähemalt aadressil tourest.ee. Kõik kuni 15-aastased (k.a) reisihuvilised saavad Touresti külastada tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles